- God nok for Premier League

Henning Berg fullroser Bjørn Helge Riise etter kanonkampen.

STORSPILTE: LSK-trener Henning Berg mener Bjørn Helge Riise er mer enn klar nok for nye utfordringer etter prestasjonene mot Start i går. Her i duell med Starts Solomon Owello (t.v.) og med Geir Ludvig Fevang som tilskuer.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
STORSPILTE: LSK-trener Henning Berg mener Bjørn Helge Riise er mer enn klar nok for nye utfordringer etter prestasjonene mot Start i går. Her i duell med Starts Solomon Owello (t.v.) og med Geir Ludvig Fevang som tilskuer. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

||| ÅRÅSEN (Dagbladet.no): I Christian Bolaños fravær var det duket for sirkus Riise på Åråsen.

26-åringen skuffet ikke: Et mål, et straffespark og en målgivende pasning kunne landslagsspilleren notere seg for — ikke det dummeste man kan gjøre på den dagen det internasjonale overgangsvinduet åpner.

- Han har et stort potensial, og et svært høyt maksnivå. Selv mener jeg han er god nok for Premier League, sier Henning Berg — som vet hva han snakker om.

Årsbeste
Så er spørsmålet hvor veien går videre.

- Dette var i alle fall min beste kamp på de siste to sesongene. Jeg vet ikke hva som skjer nå, men det hjelper selvsagt på å ha en kamp som dette når mange agenter har tatt turen til Norge, sier Riise, som aldri har lagt skjul på sine drømmer om en karriere i en større liga.

Følges tett
Muligheten kan være nærmere enn han aner.

Dagbladet vet at LSKs midtbanejuvel følges tett av klubber fra noen av de største ligaene i Europa, og innsatsen mot Start vil garantert ha gledet dem alle. Ikke bare scoret han sitt femte mål for sesongen — personlig rekord for Riise — men måten han fintet seg forbi Starts forsvarsrekke etter en snau halvtime var vel så imponerende.

Til slutt så Start-forsvaret ingen annen utvei enn å ta en god, gammeldags krokfot på Ålesunds-gutten, og Arild Sundgot åpnet målkontoen sikkert fra ellevemeteren.

Ville kysse Riise
Start hadde vært best inntil da, og kunne fort hatt notert seg for to scoringer, bare for å blåse begge avslutningene himmelhøyt over. I stedet var det Lillestrøm og Bjørn Helge Riise som fikk kontroll, og midtbanespilleren fortsatte der han slapp i førsteomgangen.

Omgangen var ti minutter gammel da han doblet Lillestrøms ledelse med en kanon fra fem meter, Start reduserte umiddelbart ved Mads Stokkelien, bare for Magnus Myklebust å punktere kampen to minutter seinere, etter særdeles uselvisk spill ved nevnte Riise.

- Jeg burde nesten kysset ham for det, sier Magnus Myklebust.

Målet var LSK-spissens første for sesongen, og fjernet en tung bør fra 23-åringens skuldrer.

- Jeg har tenkt mye på det, så det var en enorm lettelse å få inn den ballen, innrømmer Myklebust.

LSK klatret to plasser
Bernt Hulskers sene scoring til tross, det beste laget vant og LSK får endelig litt pusterom.

Resultatet fører Kanarifuglene opp to plasser, til en langt hyggeligere tolvteplass. Start beholder sin femteplass, mens vårsesongens gledeligste overraskelse står nå med bare én seier på sine siste fem kamper.

- Jeg synes vi bidrar til en spennende kamp, men det er få av angrepene våre det svinger av. I tillegg er vi for gavmilde bakover, mener Start-trener Knut Tørum.

- Så ikke Nordtveit
Bernt Hulsker går enda lenger.

- Vi må slutte å gi bort sånne enkle mål. Vi spiller en dårlig kamp og skaper lite, og Lillestrøm vinner fortjent, sier Start-spissen, som var involvert i en dramatisk episode hvor Håvard Nordtveit fikk ødelagt en tann midtveis i andreomgangen.

- Et uhell. Jeg så ham ikke, han kom vel for seint inn i duellen, sier Hulsker.

TANNLØS: Bernt Hulsker hevder han ikke så Håvard Nordtveit i situasjonen som førte til at sistnevnte mistet en tann. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET
TANNLØS: Bernt Hulsker hevder han ikke så Håvard Nordtveit i situasjonen som førte til at sistnevnte mistet en tann. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET Vis mer