Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- God nok for VM

Burde Nannskog fått VM-billett?

Zlatan Ibrahimovic (Juventus), Henke Larsson (Barcelona), Marcus Allbäck (København) og Markus Rosenberg (Ajax) er den svenske spisskvartetten under VM-sluttspillet i Tyskland, som nå bare er en liten måned unna.

Verdensstjernene Zlatan og Henke er naturligvis to soleklare førstevalg hos landslagssjef Lars Lagerbäck, men Stabæks storscorer mener han ikke er noe dårligere enn de to andre.

Allbäck har scoret 15 mål i den danske superligaen i år, og deler toppscorertittelen med tre andre. Rosenberg har scoret 13 mål i den nederlandske æresdivisjonen - det er delt sjuende plass, milevis bak lagkamerat Klaas-Jan Huntelaars 35 nettkjenninger.

-  Lite spennende

-  Rosenberg har jeg spilt mot i Allsvensken i Sverige, og Allbäck er vel ikke akkurat et kjempespennende uttak. Han er stabil og man vet hva man får. Uten å være kaksete må jeg si at jeg har såpass selvtillit og tro på meg selv at jeg ikke tror jeg er noe dårligere enn dem, sier Daniel Nannskog til Dagbladet.

Stabæk-spissen poengterer likevel at det er forståelig at han ikke er tatt ut til VM-festen. Han har ingen landskamper fra før, mens de to andre er innkjørte i landslagets spillestil.

Nannskog tror også det svekker hans kandidatur at han spiller for Stabæk.

-  Ajax klinger nok litt bedre enn Stabæk i landslagssjefens ører. Og det argumentet kjøper jeg, sier han.

TOPPSCORER: Her scorer Nannskog sitt foreløpig femte mål på seks serierunder - borte mot Brann. Foto: Liv-Randi Lind
TOPPSCORER: Her scorer Nannskog sitt foreløpig femte mål på seks serierunder - borte mot Brann. Foto: Liv-Randi Lind Vis mer

-  Lite gambling

Nannskog hevder han ikke har hatt noen drøm om landslaget, heller, og har ingen ting i mot å følge det månedslange mesterskapet på TV.

-  Ikke misforstå, det hadde vært gøy å få komme til VM, men det har egentlig aldri opptatt meg. Jeg er fornøyd med tilværelsen min, og det blir «kul» å se dem på TV. Jeg tror Sverige kan gjøre det ganske bra.

Måljegeren tror han er nødt til å være betydelig bedre enn sine spisskolleger for å få en sjanse på landslaget i framtiden.

Kan ikke klage

-  Sverige er ikke kjent for å gamble spesielt mye. Det blir ofte litt kjedelige uttak. Landslaget er som en familie. Er du først inne, så skal det mye til for at du mister plassen. Derfor får nok ikke jeg sjansen så lenge dagens landslagsledelse sitter. Men samtidig har de levert gode resultater, så man kan ikke klage, selv om det er surt for oss som ikke får sjansen, sier Nannskog.

-  Tror du ikke Lagerbäck vil fatte interesse for deg dersom du blir årets toppscorer i Tippeligaen?

-  Vanskelig å si. Men dersom jeg er toppscorer ved sesongslutt burde man iallfall bli tatt ut til en Asia-tur på nyåret. En som blir toppscorer i Norge er såpass god at han bør få sjanser på landslaget. Såpass god er denne ligaen.

Nannskog gleder seg derimot over at Fredrikstads keeper Rami Shaaban er tatt ut.

-  Han er «Mr. Lucky». Han har fått spille for Arsenal, og nå har han spilt seg til VM etter noen få kamper for Fredrikstad. Det er utrolig, med tanke på at det ikke er lenge siden han ikke hadde noen klubb å spille for. Men det er hyggelig for Rami, han er en trivelig fyr, sier Nannskog.

De svenske forsvarsspillerne Mikael Dorsin (Rosenborg) og Christoffer Andersson (Lillestrøm) er derimot ikke funnet gode nok til en plass i svensketroppen. At sistnevnte ble vraket overrasker Nannskog.

-  Christoffer har vært god og har fortjent en VM-plass, så det var en overraskelse. Hele VM-troppen til Sverige finner du her

OPPLAGT: Zlatan Ibrahimovic
OPPLAGT: Henrik Larsson
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling