-  God nok til å vinne Hoppuka

Sistehoppet på 140 meter er det råeste konkurransehoppet Roar Ljøkelsøy (28) har prestert noen gang. Nå vil han følge opp i Garmisch, Innsbruck og Bischofshofen og vinne hele hoppuka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): -  Hopper jeg gjennomsnittlig én meter lenger i hvert av de seks hoppene som gjenstår, slår jeg Janne Ahonen sammenlagt. Sistehoppet i går viste at jeg er god nok når det klaffer. Stilmessig er det ingen som tar meg, sier Ljøkelsøy til Dagbladet etter sin aller første pallplassering i verdens tøffeste hoppkonkurranse.

-  På tide med pallen

-  Før andreplassen i går, var fjerdeplassen fra Garmisch for to år siden besteplasseringen min i hoppuka. Etter elleve hoppuker og ett enkeltrenn, var det på tide å komme blant de tre beste. Førstehoppet på 116 meter var helt forferdelig. Jeg ble for ivrig, kom for langt frampå i satsen og fikk ikke brukt hoppkanten. Vinden var heller ikke på min side, sier Ljøkelsøy om den tragisk dårlige starten.

-  Forbannet

Etter fiaskohoppet var han forbannet.

-  Da jeg gikk oppover mot toppen, kokte det innvendig. Heldigvis fikk landslagstrener Mika Kojonkoski roet meg ned. Han sa det fortsatt var sju hopp igjen før hoppuka var over, og at jeg bare måtte starte på nytt. I sistehoppet lyktes alt. Jeg traff satsen perfekt, fikk vinden under skia og kunne bare dra på nedover. Bedre konkurransehopp har jeg aldri prestert noen gang, sier Ljøkelsøy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.