Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  God nok til å vinne Hoppuka

Sistehoppet på 140 meter er det råeste konkurransehoppet Roar Ljøkelsøy (28) har prestert noen gang. Nå vil han følge opp i Garmisch, Innsbruck og Bischofshofen og vinne hele hoppuka.

OBERSTDORF (Dagbladet): -  Hopper jeg gjennomsnittlig én meter lenger i hvert av de seks hoppene som gjenstår, slår jeg Janne Ahonen sammenlagt. Sistehoppet i går viste at jeg er god nok når det klaffer. Stilmessig er det ingen som tar meg, sier Ljøkelsøy til Dagbladet etter sin aller første pallplassering i verdens tøffeste hoppkonkurranse.

-  På tide med pallen

-  Før andreplassen i går, var fjerdeplassen fra Garmisch for to år siden besteplasseringen min i hoppuka. Etter elleve hoppuker og ett enkeltrenn, var det på tide å komme blant de tre beste.

Førstehoppet på 116 meter var helt forferdelig. Jeg ble for ivrig, kom for langt frampå i satsen og fikk ikke brukt hoppkanten. Vinden var heller ikke på min side, sier Ljøkelsøy om den tragisk dårlige starten.

-  Forbannet

Etter fiaskohoppet var han forbannet.

-  Da jeg gikk oppover mot toppen, kokte det innvendig. Heldigvis fikk landslagstrener Mika Kojonkoski roet meg ned. Han sa det fortsatt var sju hopp igjen før hoppuka var over, og at jeg bare måtte starte på nytt. I sistehoppet lyktes alt. Jeg traff satsen perfekt, fikk vinden under skia og kunne bare dra på nedover. Bedre konkurransehopp har jeg aldri prestert noen gang, sier Ljøkelsøy.

-  Helt utenkelig

Nede på sletta begynne han å telle plasseringer. Alle endte bak på lista, bortsett fra Janne Ahonen.

-  Da jeg så 140 meter lyse mot meg fra tavla, trodde jeg det kunne holde til en femte-/sjetteplass. Å hoppe seg opp fra 18. til andreplass er helt utenkelig. Èn grunn var at sistehoppet var tilnærmet perfekt, en annen grunn at jeg var heldig med vinden. Til gjengjeld var jeg vel litt uheldig i førstehoppet, sier Ljøkelsøy.

Ikke uslåelig

Etter knock-outomgangen var Ljøkelsøy 22,8 poeng bak Ahonen. Hadde den avstanden holdt seg, ville landslagskapteinen vært ute av sammenlagtkampen. Foran nyttårsrennet i Garmisch skiller det bare 9,6 poeng til den bunnsolide finnen.

-  Det er absolutt mulig å ta igjen. Heller ikke Ahonen er uslåelig. For meg er det bare å stå på videre. Sistehoppet i går viste at jeg både kan ta opp kampen, og hoppe bedre enn ham. Det har jeg tenkt å fortsette med, sier Roar Ljøkjelsøy.

-  Aldri opplevd maken

Mika Kojonkoski sier at han aldri har opplevd maken til opphenting i et internasjonalt renn.

-  Jeg er stolt av at Roar greide å roe seg ned i pausen, og komme så sterkt tilbake, sier Mika Kojonkoski til Dagbladet.

-  Han var langt nede etter førstehoppet, men ristet skuffelsen av seg i rekordfart og tro til. Roar er god nok til å vinne enkeltrenn i hoppuka. Om han vinner sammenlagt, vil jeg ikke spekulere i.

STRÅLENDE GLAD: Da Roar Ljøkelsøy landet på 140 meter i andre omgang i Oberstdorf ...
... viste han ekte idrettsglede på sletta.
- Stilmessig er det ingen som tar meg, sier Ljøkelsøy til Dagbladet etter sin aller første pallplassering i Hoppuka.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media