Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

God norsk innsats i Oslofjorden

Victory 1 vant, mens nordmennene Kjell Inge Røkke og Eric Kirkedelen fikk hver sin pallplassering i dagens offshore-race i Oslofjorden. For Bjørn Rune Gjelsten gikk det verre.

Publikum fikk virkelig se hvor farlig og vanskelig offshore-sporten er. En båt ble nemlig kappet i to, og Gjelsten fullførte ikke på grunn av motorhavari.

Seier til Midtøsten

Victory 1 fra Dubai vant, mens den italienske båten Highlander ble nummer to. Ombord i denne båten var nordmannen Eric Kirkedelen og italieneren Edoardo Polli.

- Det var på tide med en pallplassering, og det var fryktelig hyggelig at det skjedde på hjemmebane. Det var et spektakulært løp, som ble mye tøffere enn forventet. For oss var det et taktisk godt løp, sier Eric Kirkedelen til Dagbladet.no.

Fornøyd Røkke

Kjell Inge Røkke ga alt og klarte til slutt å kjøre seg opp til en tredjeplass med båten Jolly Motor. Med seg i båten hadde Røkke amerikaneren Jim Dyke.

- Vi hadde motorproblemer allerede før start, og kunne bare bruke fire av seks gear. Så streiket ennå et gear, og vi låste oss i tredje gear resten av løpet. Men vi gjorde en god jobb og er fornøyd utfra forholdene, sa Røkke til Dagbladet.no like før han gikk på pallen og tok imot pokal for tredjeplassen.

Den førte Jolly Motor og Røkke helt opp i ryggen på både Victory 1 og Spirit of Norway.

- Vi er bare tre poeng bak, og har et team som vil vinne. Det har vi mulighet til nå, sier Røkke.

Delt i to

Den britiske offshore-båten World of Cars ble delt i to like utenfor Nesodden i under dagens båtracestevne i indre Oslofjord.

Briten Ken Thorne og italieneren Matteo Nicolini, som satt i World of Cars ble raskt plukket opp fra sjøen, og de skal være kommet fra havariet uten skader. Hva som skjedde er foreløpig uklart, men meldinger går ut på at båten de satt i ble kappet i to på grunn av de kraftige påkjenningene.

Gjelsten -trøbbel

Bjørn Rune Gjelsten, i båten Sprit of Norway lå godt an lenge, og kjempet med Highlander om andreplassen vak Victory 1. Men Gjelsten fikk motorproblemer, og lå lenge helt i ro ute i fjorden. Så tøffet han en runde rundt i håp om å få med seg noen få poeng.

- Vi fullførte vel ti runder, og det skal holde til å få noen få poeng. Løpet gikk som planlagt helt til et stempelstag i ene motoren røk. Vi var optimister, og hadde en god følelse. Men dette er sånn som skjer, sier Gjelsten til Dagbladet.no.

Den andre Victory-båten, som startet som nummer to i dag, kjempet med Highlander om andreplassen etter at Gjelsten falt av. Victory 7 lå an til å sikre Dubai dobbeltseier, men fikk problemer i siste runde.

Resultatliste:

1. Victory 1 - 20 poeng

2. Highlander - 15 poeng

3. Jolly Motor - 12 poeng

4. Victory 7 - 9 poeng

5. Isiklar - 7 poeng

6. Binautica 5 - 5 poeng

7. Jotun - 4 poeng

8. Binautica 55 - 3 poeng

9. Riviera - 2 poeng

10. Spirit of Norway - 1 poeng

11. LA Jeans - 0 poeng

Brøt: World of Cars

Uoffisielt leder dermed Spirit of Norway og Bjørn Rune Gjelsten med ett poeng på Victory 1 i VM-sammendraget. Kjell Inge Røkke og Jolly Motor ligger tre poeng bak der igjen.

VANT: Victory 1 fra Dubai vant dagens VM-etappe i Oslofjorden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media