God norsk innsats

PARK CITY (Dagbladet.no): Etter første omgang i mennenes verdenscupslalåm, ligger Ole Kristian Furuseth på andreplass. Fire nordmenn er blant de åtte beste, men østerrikske Mario Matt leder med hele 1,11 sekunder. - Det blir en kamp i andre omgang, sier Furuseth til Dagbladet.no.

- Det var veldig vanskelig å kjøre i dag. Mange fikk ikke vist hva de kan. Løypa varierte mellom is og løst underlag, sier Ole Kristian Furuseth til Dagbladet.no.

- Det blir en kamp i andre omgang.

Da kjører Furuseth ut nest sist, og må kjempe mot et underlag som vil være slagete og vanskelig etter 28 løpere.

Selv om Matt ligger hele 1,11 sekund foran Furuseth, har det vært god norsk innsats i Park City i dag. I tillegg til Furuseths andreplass, ligger Kjetil André Aamodt på tredjeplass, Hans-Petter Buraas på sjuende og Lasse Kjus på åttende.

Utkjørt

Matt dro stor fordel av at fikk begynne i dagens renn. Samtidig passer løypa svært godt for Matt. Men Furuseth og Aamodt hadde startnummer to og tre, og dro også nytte av å sette utfor før løypa var utkjørt.

Arrangørene i Park city forsøkte å ise traséen, for kunstsnøen jentene kjørte på i går var ganske løs. Men isingen holdt ikke i det hele tatt. Det var bare de første som dro fordel av det.

Hans-Petter Buraas sier han tok det rolig fra start.

- Jeg fikk ikke rytmen. Det ble for mye stakkato kjøring. Dessuten var det ikke noe godt underlag å kjøre på. Jeg tror det forandret seg mye etter de første som kjørte, sier Buraas til Dagbladet.no.

Forferdelig

Lasse Kjus har hatt et års pause på grunn av sykdom. Derfor har han mistet plassen sin i første pulje, og måtte starte som nummer 16 i dag. Han synes løypa var grusom.

- Det var helt forferdelig å kjøre. Jeg er overrasket over at jeg kom inn på den plassen jeg gjorde, sier Kjus, som har sjuendeplass før andre omgang, sier Kjus til Dagbladet.no.

Andre omgang begynner rundt klokka 21 norsk tid

ANDREPLASS:</B> Ole Kristian Furuseth ligger på andreplass.