God på gamle ski

Ole Kristian Furuseth valgte å hvile seg i form til gårsdagens renn i Sør-Korea. Han fikk igjen for den uvanlige oppladningen: 2. plass i slalåm.

- Jeg var rett og slett utslitt etter konkurransene i Adelboden. Jeg var bare nødt til å være tålmodig med beina mine. De ville ikke gjøre noen ting. Jeg ventet, og nå føler jeg meg helt topp, sa Ole Kristian Furuseth til NTB i går. # Han var superopplagt til slalåmkonkurransen, men fikk en liten overraskelse før start: De korte carvingskiene kunne ikke brukes.

Ikke misfornøyd

- Jeg måtte velge de gamle skiene mine, men de holdt bra, sier veteranen.

Han ledet med en tiendedel på vinneren Mitja Kunc etter første omgang, men ble skikkelig utklasset i finalen. Derfor var det greit med nest beste plass på pallen for Ole Kristian.

- Mitja var i en klasse for seg, fordi han kjørte slalåm slik den skal kjøres. Han fortjente å vinne. Jeg er ikke misfornøyd med 2. plassen, sier jessheimgutten.

Det var knallhard is i regnbueløypa i Yongpyong. Og finaleomgangen felte flere slalåmspesialister, blant andre Hans Petter Buraas.

- 2. omgangen var veldig humpete, spesielt fordi jeg startet så seint, forklarer Ole Kristian.

Svakt

Han var 0,73 sekund etter sloveneren i mål. Og den eneste nordmannen blant de ti beste. Kjetil Aamodt hadde store problemer både i lørdagens storslalåm og i slalåmen i går. Det ble et nytt resultat uti rekka.

- Nå er jeg like dårlig i slalåm som i storslalåm. I 2. omgang hoppet jeg i hytt og vær. Snøen var aggressiv, forklarer Kjetil, som endte på 14. plass.

Det eneste han gledet seg til etter dager med merkelig mat i Sør-Korea:

- Jeg skal nyte flymaten. Det skal bli godt å komme hjem til Norge, sier han.

  • Denne uka skal verdenseliten kjøre skirenn i Kvitfjell. Verdenscup-leder Hermann Maier, som droppet konkurransene i Sør-Korea, er på plass for å kapre flere poeng i utfor og super-G.
LANGE SKI: Ole Kristian Furuseth kunne ikke bruke de korte carvingskiene i gårsdagens v-cup-slalåm.