Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«God save the ..eh?»

- Rooney må lære seg nasjonalsangen, mener kritikere i England. - Han er et dårlig eksempel for britisk ungdom, sier en.

Wayne Rooney møter nå sterk kritikk i England. Stjernespissen kan ikke nasjonalsangen, hevder The Sun.

Og det vekker oppsikt i øyriket. Royal Society of St. George, nasjonalhelgenen, mener 22-åringen bør bli en rollemodell og lære seg sangen innen nasjonaldagen 23 april.

- Han stikker seg ut som et dårlig eksempel for ungdommen som idoliserer ham. Jeg ser for meg at han aldri har lært seg sangen, og ikke vet hva ordene symboliserer, sier Bob Peedle, organisasjonens talsmann.

Organisasjonen mener at Rooney bør lære seg sangen, ikke bare fordi han representerer England i fotballsammenheng, men også fordi enhver engelskmann bør kunne sangen.

- Jeg ville blitt veldig glad om han lærte seg sangen innen St. Georges Day (nasjonaldagen), og jeg kan gjerne lære ham den, sier Peedle.

The Sun hevder også at Rooney kommer til å takke ja til tilbudet, mens fotballforbundet mener det er opp til hver enkelt spiller å lære seg sangen eller ikke.

(NTB)

image: «God save the ..eh?»
HAR DET I BEINA: Det er kanskje litt mye å forlange at Wayne Rooney skal lære seg så mange ord utenat. Lagkamerat Owen Hargreaves tar det også pent med synginga, mens Michael Owen her ser ut til å ha kontroll. Foto: REUTERS/SCANPIX
HAR DET I BEINA: Det er kanskje litt mye å forlange at Wayne Rooney skal lære seg så mange ord utenat. Lagkamerat Owen Hargreaves tar det også pent med synginga, mens Michael Owen her ser ut til å ha kontroll. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media