God Shampo tapte

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Vancouver-Columbus 4-3. Espen Knutsen la en målgivende pasning, og var en av Columbus' beste da Ohio-gutta tapte knepent i natt.

Shampo-poenget kom på stillingen 1-4 midtveis i tredje periode. Geoff Sanderson sendte pucken til Espen som returnerte den genialt til Sanderson som dermed kom alene med keeper.

Kanadieren gjorde ingen feil og lurte den mellom beina på Felix Potvin i Canucks-buret.

- En perfekt pasning av Espen Knutsen, sier Fox Sports' tv-kommentator Steve Konroyd.

Presset

Reduseringen ga Columbus håp, men 3-4-scoringa kom ikke før 43 sekunder gjensto, i spill seks mot fem. Shampo var igjen involvert, og det er tvilsomt at han ikke fikk nok en målgivende pasning.

For Espen spilte fram Geoff Sanderson fra bak mål, som igjen sendte pucken inn i en mølje foran mål. Der sto Columbus' David Vybrony og Chris Nielsen. Vyborny bommet på pucken, men Nielsen skjøv den over streken. Vyborny og Sanderson ble kreditert med hver sin assist.

Og sjøl om Columbus fortsatte presset, ble det ikke utlikning i General Motors Place i Vancouver der 18 011 fans tilbrakte lørdagskvelden.

Edmonton

Shampo hadde en kjempesjanse til scoring på stillingen 0-0 i første periode. Men skuddet hans fra helt åpen posisjon gikk ca. 30 centimeter til side for mål. I tredje periode hadde han også et knallhardt slagskudd fra tolv meters hold som ble reddet av Potvin.

Og Sanderson sløste også vekk et par strålende Shampo-pasninger.

Men nordmannen overskygget likevel Vancouvers Sedin-tvillinger fullstendig, akkurat som han gjorde i SM-finalen i fjor vår.

- Espen Knutsen spilte en veldig god kamp. Både offensivt og defensivt, sier Fox Sports' Konroyd som har spilt 15 sesonger i NHL.

Rett etter kampslutt fløy blåjakkene til Edmonton der de spiller ny kamp i kveld.

  • Shampo spilte 20.30 minutter og fikk +2 i +/- statistikken.
  • Espen Knutsen har fem mål og 16 målgivende pasninger denne sesongen.