Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

God Shampo tapte

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Espen Knutsen spilte sin beste kamp denne sesongen da Columbus tapte for sjette gang på rad i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men spillemessig var blåjakkene på høyde med Calgary. De kjempet og skapte nok sjanser til å vinne, men mistet tre av sine beste spillere med skader.

Tyler Wright, Mike Sillinger (begge hjernerystelse) og Geoff Sanderson (trolig en muskelskade) måtte alle forlate kampen.

Dermed falt mye av ansvaret på Shampo. Både Wright og Sillinger er sentere og Espen måtte jobbe overtid som en av to gjenværende sentere. Det endte med nesten 24 minutter spilletid. Mest av samtlige blåjakker.

Skapte mye

Og Espen svarte med solid spill.

- Knutsen spiller trolig sin beste kamp denne sesongen. Han viser stor sjøltillit, sier Fox Sports' tv-kommentator Steve Konroyd.

Shampo var involvert i mye i natt.

Etter snaut ti minutter reddet Espen et mål da han kastet seg over en Calgary-spiller og fikk slått ut en puck som allerede hadde passert keeper Ron Tugnutt og var på vei over målstreken.

Espen viste også tålmodighet i overtallsspill, hvor Columbus stadig skapte sjanser.

Etter et kvarter av første periode fant Espen Geoff Sanderson med en nøyaktig pasning ut på vingen. Sanderson fyrte av, og Calgary-keeper Roman Turek visste ikke engang at han reddet pucken før han så returen ligge på isen foran seg.

Minus

Og siden Columbus-benken ble tynnere utover kvelden, måtte Espen til og med spille i undertall.

Nordmannens største målsjanse kom åtte minutter ut i tredje periode på stillinga 1-1.

Da fikk Shampo en fin pasning fra Sanderson fra bak mål. Espen kom i fart med åpen bane mot mål. Men Turek reddet Espens velplasserte skudd.

Seks minutter seinere scoret Calgary vinnermålet. Columbus-backen Jamie Pushor var svimmel etter en takling, og så ikke Chris Clark ute på venstrevingen. Sistnevnte fikk pucken, og skjøt den inn ved nærmeste stolpe.

Shampo var uheldig og hoppet akkurat på isen da målet ble scoret, og fikk dermed en minus i statistikken.

Reserver

Columbus startet kampen bra da Jamie Heward ga laget ledelsen etter snaut to minutter.

Men Calgary, som har fått en drømmestart på sesongen, utlignet mot slutten av første periode.

De 12 501 tilskuerne i Pengrowth Saddledome fikk likevel se Columbus-spillerne heve seg og gjennomføre en solid kamp.

I dag venter Edmonton. Og det kan bli tøft for Columbus-spillerne, som var tydelig slitne mot slutten av kampen. I tillegg til Wright, Sillinger og Sanderson, er også Ray Whitney og Chris Nielsen skadd.

Og dermed må trolig flere spillere fra farmerlaget i Syracuse sette seg på Edmonton-flyet i morgentimene i dag.

Columbus har tapt seks kamper på rad med 5-24 i sammenlagt målforskjell.Nattas Shampo-tall: 0 poeng, 23,41 minutter spilletid, -1 i +/-, 2 skudd, 18 dropper (vant 10).

Hele Norges coronakart