God start for Bjørnstad

Etter halvspilt første dag var Henrik Bjørnstad to under par i Scottish Open. Her kan du følge Oslo-gutten ut dagen.

Bjørnstad og co. måtte vente i flere timer for å komme i gang på Loch Lomond i dag. Kraftig regnvær gjorde at turneringen ble utsatt.

Bjørnstad fikk en knallåpning med en birdie (ett slag under par) på dagens første hull. Han fortsatte med par på hull to og leverte en ny birdie på hull tre. På hull seks derimot måtte Bjørnstad tåle en bogey (ett slag over hullets par), men på hull åtte svarte han med dagens tredje birdie.

Her får du stillingen til enhver tid.Bakgrunn:

Bjørnstad imponerte alle da han slo seg til en 6. plass i European Open i Irland sist helg. Denne uka skal han prøve å følge opp mot store golfprofiler i Scottish Open. I potten ligger det gode premiepenger, men like viktig: en plass i The Open 19. til 22. juli.

Det kan han fikse på to måter: 1) 22-åringen må misse cutten i Scottish Open for å bli med i kvalifiseringen til The Open. Cutten settes etter halvspilt Scottish Open (fredag) - bare den beste halvparten av feltet får spille resten av turneringen. 2) Overlever Bjørnstad cutten, må han bli blant de åtte beste som ikke allerede er kvalifisert for The Open.

Bjørnstad kan bli den tredje nordmannen som får delta i The Open - Europas største golfturnering. Per Haugsrud var den siste nordmannen som deltok i 1997. Haugsrud har en mulighet til å komme med også i år, men har slitt med sykdom den siste tida.

Bjørnstad er i godt selskap i Scottish Open. Retief Goosen, Greg Norman, Jesper Parnevik, Thomas Bjørn, Nick Faldo og Sergio Garcia er noen av de store profilene som stiller.

<B>I SLAG: Henrik Bjørnstad viste sist helg at han er i form. Nå skal han spille for plass i The Open. Foto: SCANPIX