Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

God start for Norge

GUANGZHOU, KINA (NTB): Det norske kvinnelandslaget i fotball fikk en god start på firenasjonersturneringen i Kina. I dag ble vertene slått 2-1. - Vi er veldig fornøyd med resultatet, sa trener Per-Mathias Høgmo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge stilte med et relativt nytt lag, bestående av mange urutinerte spillere. - Spesielt den bakre fireren var ganske ny. De hadde bare 17 landkamper tilsammen, sa Høgmo til NTB.

Kampen var jevn og tett, med 8-8 i sjanser. Norge gikk ut med halvlavt press i et 4-4-2-system, som de tidligere har hatt hell med mot langt svakere motstand enn de kinesiske OL-sølvvinnerne.

- Vi har scoret tilsammen 19 mål på tre kamper med 4-4-2-system, men det var nyttig å få prøvd det mot et litt bedre lag, sa Høgmo.

Kina tok ledelsen etter en halvtime, men bare fire minutter etter satte Margunn Haugenes inn utligningen. Seiersmålet kom ved Marianne Pettersen, 15 minutter før slutt.

Onsdag venter Sverige på den andre siden av banen, mens USA er motstander lørdag. - Vi så USA vinne 3-0 over Sverige i dag. Det er klart at det blir en veldig tøff kamp mot US. Oppgjørene mot Sverige er alltid preget av prestisje, sa Høgmo.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!