Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

God start i VM

Magnus Carlsen står med to seirer og én remis etter tre partier i hurtigsjakk-VM.

SLITESEIER: Magnus Carlsen står med 2,5 poeng etter en sliteseier i det tredje partiet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SLITESEIER: Magnus Carlsen står med 2,5 poeng etter en sliteseier i det tredje partiet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Carlsen fikk en glimrende åpning da han enkelt beseiret kasakhstanske Azamat Utegalijev med hvite brikker i det første partiet.

Den norsk verdensmesteren brukte kun 26 trekk på å slå spilleren som er en av få i turneringen uten mestertitler. Carlsen vant dermed sin første åpningskamp siden 2014. Den gangen tok han en historisk VM-trippel med gull i langsjakk, hurtigsjakk og lynsjakk.

I det andre partiet fikk Carlsen det langt tøffere med svarte brikker. Mot Hrant Mulkumjan fra Armenia, som han tidligere hadde slått i tre av tre hurtigsjakk-VM, gjorde han et tabbetrekk som gjorde at partiet ble nesten umulig å vinne. Det endte med remis.

Det tredje partiet ble en tålmodighetsprøve mot Boris Savtsjenko. Russeren forsvarte seg godt, men gikk for et passivt trekk i sluttspillet som gjorde at Carlsen kunne få tak i den siste bonden.

- Det handlet om resultatet og jeg klarte å lure ham til slutt. Så lenge det er brikker på brettet er det muligheter, sa Carlsen til NRK.

Med tre av fem partier unnagjort har Carlsen dermed 2,5 poeng. For å ikke havne på etterskudd etter første dag bør 29-åringen ha samlet fire poeng. Det skal i alt spilles fem partier torsdag.

EN AV VERDENS BESTE: Magnus Carlsen briljerer ikke bare i én aktivitet. Sjakkongen gjester «Lindmo» på NRK, hvor dette ble en av kveldens teamer. Vis mer

Aryan imponerer

20 år gamle Aryan Tari åpnet også på sterkt vis med remis mot fjerderangerte Anton Korobov fra Ukraina, men russiske Vladislav Artemjev ble for sterk i det andre partiet. I det tredje partiet tok han seg tidlig av Anuar Ismagambetov fra Kasakhstan.

Johan-Sebastian Christiansen tapte det første partiet. Han reiste seg imidlertid og slo sterkt tilbake med seier mot Savelij Golubov, men bukket under mot Bessem Amin etter å ha ledet klart tidlig.

Under fjorårets VM i hurtigsjakk åpnet Carlsen med to tap og svakt spill. Hjemmehåpet Daniil Dubov gikk dermed til topps. Carlsen måtte ta til takke med gull i lynsjakk.

VM i lyn- og hurtigsjakk går av stabelen i Moskva i perioden mellom 26. og 30. desember. Hurtigsjakkpartiene spilles de tre første dagene, mens lynsjakkpartiene avgjøres de to siste dagene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media