God start i VM

Magnus Carlsen står med to seirer og én remis etter tre partier i hurtigsjakk-VM.

SLITESEIER: Magnus Carlsen står med 2,5 poeng etter en sliteseier i det tredje partiet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SLITESEIER: Magnus Carlsen står med 2,5 poeng etter en sliteseier i det tredje partiet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Carlsen fikk en glimrende åpning da han enkelt beseiret kasakhstanske Azamat Utegalijev med hvite brikker i det første partiet.

Den norsk verdensmesteren brukte kun 26 trekk på å slå spilleren som er en av få i turneringen uten mestertitler. Carlsen vant dermed sin første åpningskamp siden 2014. Den gangen tok han en historisk VM-trippel med gull i langsjakk, hurtigsjakk og lynsjakk.

I det andre partiet fikk Carlsen det langt tøffere med svarte brikker. Mot Hrant Mulkumjan fra Armenia, som han tidligere hadde slått i tre av tre hurtigsjakk-VM, gjorde han et tabbetrekk som gjorde at partiet ble nesten umulig å vinne. Det endte med remis.

Det tredje partiet ble en tålmodighetsprøve mot Boris Savtsjenko. Russeren forsvarte seg godt, men gikk for et passivt trekk i sluttspillet som gjorde at Carlsen kunne få tak i den siste bonden.

- Det handlet om resultatet og jeg klarte å lure ham til slutt. Så lenge det er brikker på brettet er det muligheter, sa Carlsen til NRK.

Med tre av fem partier unnagjort har Carlsen dermed 2,5 poeng. For å ikke havne på etterskudd etter første dag bør 29-åringen ha samlet fire poeng. Det skal i alt spilles fem partier torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer