God vinnersjanse med vanskelig hoppe på Momarken

Geir Vegard Gundersen får bruk for alle sine ferdigheter i sulkyen, når han skal holde Alm Pila i tøylene til seier.

Selv om Alm Pila er vrien å kjøre, har Geir Vegard Gundersen høye tanker om henne i tirsdagens V5-innledning på Momarken.

Siden han kjenner dama godt, vet han at det ikke alltid er enkelt å lose henne først over målstreken. Men han kjenner også til lunene hennes. Det er en fordel.

-Det er en meget spesiell dame som det alltid er spennende å kjøre. Hun har vært veldig bra i de siste løpene. Hun vant sist hun startet på Momarken. Motstanden er ikke egnet til å skremme, og hun står fint inne i dette hoppeløpet, forteller Geir Vegard Gundersen til Dagbladet.no.


Spisevegring
Det ligger en urovekkende melding på nettsidene til Norsk Rikstoto. Alm Pila nektet å spise det nye kraftforet hun hadde fått i krybba si. Men trener Tormod Rundhaugen kan berolige med følgende melding:
-Jeg byttet kraftfor, og det siste døgnet har hun spist bra. Hun er tjukk og god, så kondisjonen hennes er like bra før start i dag, forteller Rundhaugen til Dagbladet.no.

-Legger hun bare godviljen til, kjemper vi garantert om seieren. En flott vinnersjanse om hun har en god dag, sier Geir Vegard Gundersen.

Tirsdag kan han bli spillernes halmstrå i to vriene V5-omganger.

-Jeg har også vinnersjanse med Romhus Dolly i det sjette løpet, forteller Gundersen.

Men han skyter også inn, at her er det mangel på rutine.

VRIEN DAME. Alm Pila er ikke enkel å kjøre, men hun er god nok til å vinne, hvis hun har en god dag på Momarken. Foto: HESTEGUIDEN.COM
VRIEN DAME. Alm Pila er ikke enkel å kjøre, men hun er god nok til å vinne, hvis hun har en god dag på Momarken. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

-Hun kan feile igjen. Men sist hadde hun vunnet uten det feilskjæret. Hun har absolutt talent til å vinne i kveld. Men det er et usikkert kort. Det tror jeg er mine to vinnersjanser i kveld. De øvrige jeg skal kjøre kjenner jeg dårlig til, bortsett fra Pil i 4. løp. Men her trekker baksporet betydelig ned. Han er best framme direkte.

Det er vel Alm Pila jeg har mest tro på av de jeg skal kjøre, sier Gundersen.

HAR DRAGET. Geir Vegard Gundersen er vant til å vinne travløp med damene.