God VM-start for «Tre Kronor»

Reiste seg mot Hviterussland.

Sverige lå under tre ganger, men kom tilbake og vant 6-5 over Hviterussland i åpningskampen i Ishockey-VM lørdag.

Drøyt seks år etter marerittet i OL i Salt Lake City, skremte hviterusserne igjen Tre Kronor.

Da Dmitrij Melesjko gjorde 5-4 etter et drøyt minutt av sluttperioden, så det ut som om Sverige nok en gang skulle tape mot Hviterussland i et stort mesterskap. Men Patric Hörnqvists annet mål for kvelden og nettkjenning av Rickard Wallin reddet svenskene fra en fiaskostart på VM.

Lite tydet på at kampen skulle bli så tett. Allerede etter 12 minutter ledet «søta bror» med 2-0. Men en Hviterussland-scoring rett før den første hvilen og enda en under ett minutt ut i annen periode sjokkerte svenskene, som var altfor tamme i egen sone. Og da Aleksej Ugarov gjorde 3-2, ble det brennhett i Le Colisée-hallen.

Svensk sil

Mikael Tellqvist i det svenske målet kan se langt etter å få stå neste kamp. Han slapp inn tre mål på sju skudd i midtperioden, totalt fem av 24 skudd. Svenskene roper på Henrik Lundqvist, som er opptatt med NHL-sluttspill med New York Rangers.

Patric Hörnqvist skapte balanse i regnskapet da han gjorde 3-3, men nok en gang slo hviterusserne tilbake. Aleksander Zjurik, en av fem spillere som er igjen etter bragden i Salt Lake-OL, hamret inn 4-3. Robert Nilsson skapte balanse, men Hviterussland ville ikke gi seg.

Ikke før Hörnqvist gjorde sitt annet mål for kvelden og Wallin slo inn seiersmålet snaut ti minutter før kampslutt.

Sveriges landslagssjef Bengt Åke Gustafsson, som har fått nei fra en rekke NHL-proffer, kunne puste lettet ut. Og han er sikkert glad for at Sverige er i VMs enkleste gruppe med Sveits og Frankrike, i tillegg til marerittlaget Hviterussland.

Norge møter Slovakia  i natt, kl. 01.15. norsk tid.

(NTB)

SEIERSMÅLET: Rickard Wallin pirker inn seiersmålet mot Hviterussland. Sverige vant til slutt 6-5. Foto: David Boily/AFP
SEIERSMÅLET: Rickard Wallin pirker inn seiersmålet mot Hviterussland. Sverige vant til slutt 6-5. Foto: David Boily/AFP Vis mer
God VM-start for «Tre Kronor»