Gode for gull

BERGEN (Dagbladet): Norge- Østerrike 34- 21. 18 dager før VM er det ingen tvil om hvem som er den største gullkandidaten. - Jeg er imponert, sier Kjersti Grini.

Kjersti Grini scoret ti ganger. Kristine Duvholt scoret 11 ganger, og Norge vant med hele 13 mål. Det var den andre overbevisende seieren til Norge i fem nasjonersturneringen.

- Min beste landskamp, sier Kristine Duvholt.

I fjor måtte Larvik-jenta stå over EM på grunn av langtidsskade. Nå er hun i sin livs form, og våger der hun tidligere holdt igjen.

- Jeg er ikke lenger redd for å dumme meg ut. Det har jeg lært av Kjersti. Hun gjør mye rart på banen, men lykkes mange ganger.

I denne kampen scoret jeg de fleste på kontringer. Jeg er ikke så rask, men klarer å starte tidlig fra eget forsvar når vi snapper ballen, forklarer Kjersti.

Det østerrikske laget, som har 11 spillere fra Hypo Niederösterreich i troppen, åpnet som vanlig i stort tempo og sikret seg en 7- 3 ledelse etter 12 minutters spill. Da mente Norges mest målhungrige spillere at det fikk være nok. I det 20. minutt utlikner Kristine Duvholt til 9-9. Til pause sto det 16- 13 i Norges favør. Da hadde Kjersti Grini allerede scoret ni ganger.

- Jeg kan ikke slutte å undre meg over dette Østerrike-laget. De starter alltid i et voldsomt tempo og det blir vanskelig for oss å henge med, men de holder ikke lenge. Vi møtte et bedre lag enn Frankrike, som vi slo med 14 mål.

13-måls-seier mot Østerrike er overbevisende. Dette ble et perfekt vorspiel til VM. Der vil vi vinne, sier Kjersti Grini.

IMPONERT:</B> Kjersti Grini er imponert over hvor godt laget spiller.