Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gode, gamle Start er tilbake

Avjorde i sluttminuttene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Start - Viking 3-1 (0-1).

Kjennetegnet på Start-laget, som tok sølv i fjor var, at de var det laget i eliteserien som scoret desidert flest mål i kampens siste kvarter. Det har vi ikke sett særlig mye av i år, men mot Viking i dag var laget tilbake, og avgjorde mot slutten.

Heroisk forsvar

Start åpnet kampen klart best, men klarte ikke å skape de store prøvelsene for debutanten i Viking-målet, Mattias Asper. Og når de først klarte å lure svensken, var midtforsvaret i veien.

Etter 12 minutter slo Kristofer Hæstad en perfekt stikker mot venstrekantvikar David Hanssen. Vingen chippet elegant forbi Asper, men Ragnvald Soma var på pletten og hindret jubel for Menigheden.

25 minutter seinere ble Asper lurt av Hanssen igjen. Denne gangen var stopperkollega Peter Abelsson redningsmannen.

Ny Stokholm-perle

Nicolai Stokholm presenterte seg for norsk fotball da han moste inn en volley mot Fredrikstad for tre uker siden. I dag signerte dansken seg for en ny praktscoring.

SERVITØREN: Fredrik Strømstad sto bak to av Starts tre mål mot Viking. Foto: Scanpix
SERVITØREN: Fredrik Strømstad sto bak to av Starts tre mål mot Viking. Foto: Scanpix Vis mer

Minutter før dommer Terje Hauge blåste for pause skrudde midtbanespilleren et frispark fra 20 meter inn i nærmeste hjørne.

Start-keeper Rune Nilssen var sjanseløs på skuddet. Spørsmålet var om ikke Bård Borgersen, som sto like ved der ballen gikk inn, burde avverget.

– Situasjonen er alvorlig

De fleste trodde nok at Start skulle presse Viking ned på knærne i andre omgang, men det voldsomme kjøret kom aldri. Det måtte faktisk en Vikingspiller til for å få den etterlengtede utlikninga.

Fredrik Strømstad slo inn fra venstre etter 65 minutter, og i stedet for å klarere satte Ragnvald Soma ballen i eget nett på volley.

– Ingen tvil om at det ser stygt ut nå, sier Soma til aftenbladet.no.

- Vi ligger helt i bunnen av tabellen med ti kamper igjen. Da sier det seg selv at situasjonen er alvorlig.

- Rett og slett for dårlig av meg. Jeg hørte ikke at Mattias (Asper) ropte før det var for sent. Det er bare å beklage, fortsetter Soma om selvmålet. 

Før scoringa hadde Peter Ijeh hatt en gigantisk mulighet til å øke til 2-0 alene med Nilssen.

– Vanvittig deilig

Omgangen ut var jevnspilt. Viking hadde sine muligheter til å avgjøre, men det var Start som hadde marginene på sin side.

Fredrik Strømstad sørget for sin andre assist i kampen da han serverte et frispark på bakerste stolpe, som Bård Borgersen kontant headet i mål.

– Jeg fikk nesten en ubeskrivelig følelse i kroppen da jeg så ballen gå inn. Vanvittig deilig, sier Borgersen til fvn.no om sin egen scoring.

Billig straffe

Og i siste odrinære spilleminutt punkterte hjemmelaget kampen.

Innbytter Todi Jsnsson var på vei til å løpe seg fri mellom Soma og Tengesdal, og gikk i bakken. Færøyeren ropte på straffe, og Hauge blåste i fløyta.

Kaptein Atle Roar Håland satte ballen sikkert i mål fra krittmerket, og dermed var det ingen tvil om Stig Inge Bjørnebyes andre strake serieseier som Starttrener.

– Denne seieren betydde enormt mye for oss. Rett og slett helt vilt at vi klarer å komme tilbake etter å ha ligget under 1-0 i et lokalderby, uttalte David Nielsen etter kampslutt.

– I 2. omgang herjet vi jo med Viking.

– Kamp for å overleve

– Jeg er skuffet over at vi ikke skapte mer, uttaler en skuffet Viking-trener Tom Prahl til ANB etter kampen.

– Nå blir det en kamp for å overleve utover høsten.

Resultatet innebærer at Viking ligger nest sist på tabellen. Start på sin side, har ikke langt igjen til toppen. Sørlandslaget ligger nå bare sju poeng opp til serieleleder Brann.

– Nå får vi mer ro i treningsarbeidet framover, sier trener Bjørnebye om tabellsituasjonen.

– Nå slipper vi å tenke bunnstrid hele tiden.