Gode minner skal gi fulltreff

I VM-debut traff Linda Tjørhom på 20 av 20 skudd på 15-kilometeren i Holmenkollen i 2000. I dag henter hun fram minnene.

HOCHFILZEN (Dagbladet): -  Det løpet husker jeg godt. Det var VM på hjemmebane, og ingen hadde forventninger til meg. Gode opplevelser er gode å tenke tilbake på, sier Linda Tjørhom.

I VM-debuten ble hun beste norske jente på 14. plass, men siden den gang har Linda blitt mye raskere i sporet.

-  Jeg er også blitt en mer stabil skytter nå. Jeg klarte 20 treff den gangen, og det er ingen grunn til at jeg ikke skal klare det nå. I tillegg vant jeg verdenscupen på normaldistanse i 2002/03-sesongen, det er også med på å gi selvtillit, sier Tjørhom.

Dyre bommer

Ingen av hennes fem pallplasseringer (en seier og fire tredjeplasser) denne vinteren har derimot kommet på 15 km.

På normaldistansen er skytingen ekstra avgjørende, ettersom hver bom gir ett minutts tillegg i tida. Tidligere i vinter er Tora Bergers (24) 7. plass fra prøve-OL i februar det beste ei norsk jente har prestert på normaldistansen. Linda har en 50. plass fra Holmenkollen og 26. plass fra Anterselva på distansen. Verken Linda eller noen av de andre jentene snakker om medalje i dag.

-  Resultatene tilsier ikke medalje, så det er ingen grunn til å bli knust om ingen norske jenter kommer på pallen. Dette er en distanse hvor det kan bli alt eller ingenting, sier kvinnenes landslagstrener Odd Lirhus til Dagbladet.

-  Outsider

 STABIL:  -  Jeg er blitt en mer stabil skytter nå enn i VM-debuten i 2000, sier Linda Tjørhom. Foto: Bjørn Langsem
STABIL: - Jeg er blitt en mer stabil skytter nå enn i VM-debuten i 2000, sier Linda Tjørhom. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Herrenes landslagstrener Roger Grubben mener samboeren er en outsider i dag.

-  Hun må ha 20 treff. Teknisk sett er hun god nok for det. Så spørs det om hun har en maksdag i sporet, hun har ikke truffet helt på den fysiske formen til VM, sier Grubben.SPORT PÅ TV

Linda er også overbevist om at den som vinner treffer på alle 20 blinkene - noe hun selv ikke har klart hittil i vinter.

-  Men det er mulig. Det vet jeg.

VM i skiskyting

kvinner 15 km

NRK 1 kl. 13.45