Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gode nok bak Grodås

Everton- Newcastle 0- 1. Thomas Myhre (24) føler med Frode Grodås (33), men ser ingen VM-krise i at Drillos førstevalg er sportslig utstøtt av Chelsa. - Thomas Gill spiller fast i Bundesliga, og jeg selv spiller i den ligaen mange mener er tøffest, sier Thomas Myhre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med andre ord: Everton-keeperen mener det er VM-standard over gutta bak Grodås, uten at han ønsker å lansere seg selv som en av dem.

Dagbladet har ingen betenkeligheter med å gjøre det.

Myhre formulerer seg slik:

- Jeg ønsker å stå så bra at landslagssjefen ikke kan unngå å ta meg med.

- For selvsagt må det være et naturlig mål å representere Norge på aller høyeste nivå. Tida får vise om det skjer før, under eller etter VM - eller ikke i det hele tatt, sier Myhre.

Sjanseløs

Det siste alternativet stryker vi her og nå.

I går sto Myhre sin sjette kamp på rad for Everton - og nok en gang meget solid. Minus ved en litt halvhjerta utrusning utenfor sekstenmeteren, ellers solid feltarbeid og stor trygghet på tilbakespillene.

Scoringa fra mannen som har rektangulære nesebor og nettmasker i stedet for flimmerhår - Ian Rush (36) - var av den typen keepere med god samvittighet kan glemme fortest mulig:

Rush sklei inn avgjørelsen etter at Myhre var blitt utspilt av et par tilfeldigheter innenfor sekstenmeteren. Og nest sist på ballen, en annen gammel Everton-slakter: John Barnes.

- Jeg var sjanseløs, bekrefter Myhre.

Ikke heldig

Han føler med Frode Grodås i Chelsea, eller mer korrekt: Langt utenfor Chelsea.

Drillos førstekeeper gjennom hele VM-kvalifiseringa befinner seg for tida på et nivå som, etter Drillos egne uttalte krav, gjør ham uaktuell som førstekeeper på Drillos.

- Det er naturligvis ingen heldig situasjon for Frode. Men det er vel litt av hverdagen i dette gamet. Selv er jeg veldig fersk i Premier League, og kan ikke gjøre annet enn å stå på, og håpe på å ikke oppleve noe liknende, sier Myhre.

Mye å gjøre

Everton røyk ut av cupen i går, men har hatt en liten opptur i serien etter at Myhre kom til klubben. Fortsatt sliter klubben kraftig, men egoistisk sett så er ikke det noen ulempe for Myhre.

- Jeg har stort sett hatt mye å gjøre i kampene. Jeg har hele tida fått utfordringer, sier han.

Men han mangler den største: Plassen på Drillos.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!