Gode nok for EM-gull

HØNEFOSS (Dagbladet): Norge- Canada 9- 1. - Vi er gode nok for EM-gull. Ni mål på 14 sjanser skal egentlig ikke gå an, men dette laget kan greie alt, sier tremålsscorer Solveig Gulbrandsen (20).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Nå er det viktig at vi ikke tar av foran mandagens åpningskamp i EM, sier Solveig til Dagbladet etter målfesten. På de 35 første landskampene lagde hun fem mål. I går kveld ble hun tremålsscorer for første gang på landslaget. Den store effektiviteten skyldes hardt og målbevisst arbeid.

Avslutninger

- Siden januar har jeg hatt to ukentlige morgenøkter med pappa Terje hvor det bare har dreid seg om avslutninger. Nå begynner jeg å få lønn for alt slitet, sier Solveig Gulbrandsen etter den overbevisende EM-testen.

De seks andre norske målene ble satt inn av fem forskjellige jenter.

USA-proff Dagny Mellgren åpnet ballet på 23-årsdagen, Hege Riise (31) satte inn sitt 50. og Ragnhild Gulbrandsen (24) sitt 14. landskampmål, Christine Bøe Jensen (26) scoret som innbytter og Linda Ørmen (24) ble for første gang tomålsscorer på headinger.

- Likevel er jeg ikke fornøyd med egen innsats. Jeg sleit med varmen, og syntes det var spesielt hett i første omgang. Da ble jeg fort sliten, og stivnet i beina, sier Linda Ørmen.

Problemene til tross spilte hun en svært god kamp på venstrekanten. Aller best var likevel midtbaneveteranen Hege Riise. I store deler av kampen var hun både ballsentral og servitør i sin sentrale posisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer