- Gode nok til å slå United

ROTTERDAM (Dagbladet): Ved lunsjtider i morgen får Nils Arne Eggen Rosenborgs trekning per tekstmelding. Han håper å lese Manchester United, Fiorentina og Sparta Praha.

- Vi har vurdert iskaldt og fotballfaglig, sier RBK-treneren til Dagbladet. - Vi mener vi er gode nok til å slå dem alle sammen.

I drømmen om United ligger også Eggens iboende ønske om å gi den engelske syken - det vil si den store norske fotballforelskelsen - en liten trøkk i trynet.

Han mener jo, som alltid før, at i Norge må norsk fotball være det viktigste. Og i Praha og Firenze er det jo mye fin kultur.

Mange faktorer

Samtidig som fotballagene for øyeblikket ikke er av de skarpeste.

- Jeg er veldig bra oppdatert på både Sparta Praha og Fiorentina, sier Eggen-assistent Ola By Rise. - Så sjøl om kulturinteressen er der, tenker vi først og fremst på mulighetene til å gå videre.

Hvordan trekningen skal foregå vet foreløpig bare UEFA. Det ligger så mange faktorer i de forskjellige bollene - man kan jo ikke møte lag fra samme nasjon, eller lag man har møtt innledningsvis - at Eggen tror mye er satt opp på forhånd.

Har skyttere

- Det blir nok litt sånn «hånden som føler». - Det vil si at det er baller med forskjellig varme i. Og så trekker de - au, nei-nei, ikke den - og tar opp den riktige. Men fotballkamper blir det uansett.

Dagbladet skrev i går at Rosenborg mangler skyttere. Om problematikken sier Nils Arne Eggen:

- Vi har skyttere, vi. Det handler bare om å få dem til å skyte. Og spesielt John (Carew) må gjøre noe. Han har et skyve-skudd det må jobbes med.

Roar Strand har besørget RBK-glede fra distanse ved mange anledninger. I neste mesterligakamp vil han være tilbake på midtbanen. Hvilket betyr at han vil komme nærmere mål. Og skuddmuligheter.

- Vi har jo Bent (Skammelsrud) og Fredrik (Winsnes) også da, sier Eggen. - Også Derek på dødballer. Og han Erik (Hoftun) har et tungt skudd han også. Det handler bare om å bruke det når mulighetene byr seg.

OPTIMISTER: RBK-duoen Nils Arne Eggen og Ola By Rise håper på gunstig trekning til mellomrunden i Champions League.