Gode nyheter

På torsdag fortalte Johannes Høsflot Klæbo (25) at det begynte å haste med å få orden på kroppen. To dager seinere virker han mer fornøyd.

PÅ BEDRINGENS VEI: Johannes Høsflot Klæbo forteller at kroppen føles bedre etter skaden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ BEDRINGENS VEI: Johannes Høsflot Klæbo forteller at kroppen føles bedre etter skaden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GRANÅSEN (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo har testet kroppen under Toppidrettsveka og avsluttet det hele med en niendeplass på 15-kilometeren i fri teknikk. Skistjerna krysset mållinja 55,7 sekunder etter Didrik Tønseth, som stakk av med seieren i Granåsen.

Avstanden opp til Tønseth bekymrer ikke Klæbo som har slitt med en belastningsskade øverst i hamstringen den siste tida.

- Jeg har fått gode svar etter rennene her. Totalbelastningen er det viktigste. Jeg våknet i går og kjente ingenting, som er et godt tegn. Det er alltid spennende å våkne etter et skirenn og spesielt nå, men jeg føler vi er på riktig vei, forteller Klæbo til Dagbladet.

I AKSJON: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund / NTB
I AKSJON: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund / NTB Vis mer

Klæbos oppsummering etter 15-kilometeren er av det positive slaget. I hvert fall om den sammenliknes med det han sa til Dagbladet etter torsdagens langløp:

- Jeg må få orden på den skinka hvis ikke begynner det å haste litt. Det er heldigvis en liten stund til sesongstart, men jeg må virkelig få orden på det snart, fortalte han.


HVALROSS: Petter Northug stoppet helt opp under langløpet i Toppidrettsveka, før han plutselig var tilbake i tet. Emil Iversen sammenlikner den tidligere skikongen med hvalrossen Freya. Video: Gjestrum Larsen/Skingen Vis mer

- Kan skade påvirke kommende sesong?

- Det blir spennende å se. Som sagt må jeg få orden på kroppen, svarte Klæbo.

Nå venter et høydeopphold i Park City i USA for Klæbo. 25-åringen drar allerede kommende søndag.

- Jeg er brukbart fornøyd og får de svarene jeg ønsker. Nå er det bare å komme seg til høyden og bli der.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer