- Gode sjanser

Kirurgen som opererte Ole Gunnar Solskjærs kne forstår ikke skriveriene om at United-spissens karriere kan være over.

Dagbladet.no i går: Ferguson bekymret for Solskjær

23. august 2004 opererte knespesialist Lars Peterson kneet til Ole Gunnar Solskjær på Gothenburg Medical Clinic. Siden har han hatt jevnlig kontakt både med Solskjær selv og Manchester Uniteds lege.

Peterson er optimistisk når han beskriver nordmannens muligheter for et comeback:

-  Meget velfungerende

-  I de studiene vi har gjort, kommer 80 prosent tilbake. Studiene er basert på utøvere som konkurrerer på et høyt nivå, som opererer relativt tidlig etter skade.

-  Men Solskjær er 32 år?

-  Det er det eneste som taler mot ham. Likevel er Solskjær biologisk yngre enn 32 år. Det er veldig sjelden, og dette vet jeg av erfaring, å se en så velbevart fysikk, sier Peterson til Dagbladet.

Snakker med Solskjær

Britiske medier gikk i går langt i å antyde at Solskjærs kneproblemer er så store at han kan ha spilt sin siste kamp for Manchester United. Ifølge The Sun skal Solskjærs to operasjoner ikke ha fått skikk på kneet.

Opplysningene avfeies av Peterson.

-  Jeg forstår ikke hva de spekulerer i. De har ingen bevis for å skrive det. Jeg har kontakt med Solskjær hele tida, men jeg vil ikke dele informasjonen jeg har så lenge Solskjær ikke ønsker det selv.

Bekymret

-  Alex Ferguson sier han er bekymret?

-  Jeg ser overhodet ingenting som har forandret Solskjærs muligheter til å komme tilbake. Han har gode sjanser, fastslår den svenske knespesialisten.

Selv uttalte Solskjær nylig at han håpet å være tilbake til jul. Det har gått omtrent 15 måneder siden operasjonen, 18 måneder siden siste kamp, og fortsatt trener ikke nordmannen sammen med resten av laget.

-  Har det gått lengre tid enn forventet?

-  Etter en slik operasjon vil det ta mellom 12 og 18 måneder å komme tilbake. Er han fortsatt ikke på banen om tre måneder, får du heller ringe meg på nytt. I mellomtida er jeg optimist, sier Lars Peterson til Dagbladet.

Lars Peterson