Gode Tour-tall tross ingen norske etappeseiere

Kan bli det mest sette siden 2011.

MOT SEERREKORD?: Det har ikke blitt en eneste norsk etappeseier i sommerens Tour de France, men TV 2s sendinger fenger likevel seerne. Årets ritt kan bli det mest sette siden 2011. Foto: Stefano Sirotti/Polaris
MOT SEERREKORD?: Det har ikke blitt en eneste norsk etappeseier i sommerens Tour de France, men TV 2s sendinger fenger likevel seerne. Årets ritt kan bli det mest sette siden 2011. Foto: Stefano Sirotti/Polaris Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det har ikke blitt en eneste norsk etappeseier i sommerens Tour de France, men TV 2s sendinger fenger likevel seerne. Årets ritt kan bli det mest sette siden 2011.

 - Det ser foreløpig veldig bra ut med noen få dager igjen. Årets Tour er utvilsomt en suksess på TV til tross for at vi ikke har fått noen norske seire, sier Jan-Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV 2, til NTB.

Dagsendingene fra Tour de France et snitt på 169.000 TV-seere med fem etapper igjen. Sist gang sykkelrittet samlet like mange var da Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd herjet og tok to etappetriumfer hver i 2011.

Kan sette rekord Nå snuser TV 2 på rekordtallene fra 2009 da de hadde 172.000 seere i snitt.

- Det gjenstår å se om vi får rekordtall. Svaret får vi ved lunsjtider på mandag, sier Dahl.

Han forteller at sykkelinteressen har bygget seg opp over mange år og at nordmenn benker seg ned foran TV-skjermene også når sykkelstjernene tråkker utenfor Frankrike.

- Interessen er formidabel. Vi ser til og med at klassikerne også har blitt populære - spesielt da Alexander Kristoff vant Flandern Rundt i år. Samtidig har norske ritt seertall på høyde med Tour de France, sier kommunikasjonssjefen.

Ikke overraskende er det spurt- og fjelletappene i Touren som er mest populære blant TV-seerne. Lørdagens knallharde etappe, vunnet av britiske Stephen Cummings, er sommerens mest sette med 211.000 seere i snitt.

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1450 lag fra rundt 60 nasjoner!

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer