Solbakkens dom etter landslagstrener-debuten:

- Godkjent

Nyutnevnte landslagskaptein Martin Ødegaard pådro seg skade og Norge slet mot Gibraltar i første omgang. Likevel ble det seier for Ståle Solbakkens nye Norge i landslagstrener-debuten.

TØFF FØRSTE OMGANG: Norge sleit med å score mot Gibraltar i første omgang. Foto: JORGE GUERRERO / AFP /NTB
TØFF FØRSTE OMGANG: Norge sleit med å score mot Gibraltar i første omgang. Foto: JORGE GUERRERO / AFP /NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gibraltar - Norge 0-3

I sin debut som landslagstrener så det ut til at Ståle Solbakken allerede hadde rukket å sette sitt preg på landslaget, da Norge slo Gibraltar 3-0 i den første kvalifiseringskampen til VM.

- Godkjent. Første omgang var jeg veldig fornøyd med. Men vi flytter ikke ballen hurtig nok i andre omgang, sa landslagstrener Ståle Solbakken etter kampen til TV2.

GODKJENT: Landslagstrener Ståle Solbakken omtaler kampen mot Gibraltar som godkjent. Foto: Geir Olsen / NTB
GODKJENT: Landslagstrener Ståle Solbakken omtaler kampen mot Gibraltar som godkjent. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

For selv om første omgang bar preg av mange sjanser, ble det to raske mål før pause. I andre omgang overtok Solbakkens sydspiss, Erling Braut Haaland, kapteinbindet etter at nyutnevnte landslagskaptein Martin Ødegaard måtte bli byttet ut på grunn av en skade.

For Ødegaard, som for anledningen spilte i rollen rett bak spissene Haaland og Alexander Sørloth, pådro seg nemlig et overtråkk i første omgang.

- Han fikk et spark så han tråkka over. En fotballskade. Jeg har godt håp om at han blir klar til lørdag, sa Solbakken.

– Jeg fikk en god «twist» der. Jeg håper det går seg til, men litt sårt, det er det. Jeg tror det skal gå fint. sa Ødegaard selv til TV2.

Jonas Svensson sørget for kampens tredje og siste mål med et langskudd etter 61 minutter, like før både han og Haaland ble byttet ut.

Mesterlige redninger av Coleing

Første omgang bar preg av en del feilpasninger, unødvendige balltap og et par stopp i spillet.

På den knusktørre kunsgressbanen kom første målsjanse for Haaland etter elleve minutter. Men spydspissens avslutningen ble stoppet av en mesterlig redning av Dayle Coleing.

Deretter kom mulighetene som perle på en snor, men Gibraltar-keeperen viste klassespill.

- Erling Braut Haaland viser hvertfall at han er på rett plass til rett tid, sa TV2s fotballekspert Petter Myhre, om Haaland.

MÅLSCORER: Kristian Thorstvedt og Jonas Svensson var to av målscorerne mot Gibraltar i VM-kvalikkamp onsdag. Foto: JORGE GUERRERO / AFP /NTB
MÅLSCORER: Kristian Thorstvedt og Jonas Svensson var to av målscorerne mot Gibraltar i VM-kvalikkamp onsdag. Foto: JORGE GUERRERO / AFP /NTB Vis mer

Haaland slo frustrert i bakken etter en av flere misbrukte sjanser.

Men så sørget Sørloth for kampens første mål da han satt sitt tiende landslagsmål. RB Leipzig-spilleren headet ballen inn i nettet, etter et hjørnespark fra Fredrik Midtsjø.

Og rett før pause sørget Kristian Thorstvedt for 2-0 målet. Med sitt første landslagsmål for Norge.

- Det er veldig stas selvfølgelig, selv om det drøyde litt, sa far og fotballekspert Erik Thorstvedt til Dagbladet.

SOM FORVENTET: Erik Thorstvedt sier til Dagbladet at kampens første omgang var som forventet. Foto: NTB.
SOM FORVENTET: Erik Thorstvedt sier til Dagbladet at kampens første omgang var som forventet. Foto: NTB. Vis mer

Qatar-markering

Ståle Solbakken, som debuterte som landslagtrener under den første kvalifiseringkampen, varslet i forkant at laget ville gjøre en Qatar-markering.

Han har tidligere uttalt at boikott ikke er veien å gå, men har samtidig uttrykt at laget ville legge press på myndighetene i Qatar.

I et intervju med TV 2 før kveldens landskamp stilte Solbakken opp i en t-skjorte med teksten «Respect on and of the pitch»:

MARKERING: Landslagsguttene kledd i hvite t-skjorter med teksten "Respect on and of the pitch" i det de gikk ut på Victoria Stadium. Foto: Tore Ulrik Bratland/Dagbladet.
MARKERING: Landslagsguttene kledd i hvite t-skjorter med teksten "Respect on and of the pitch" i det de gikk ut på Victoria Stadium. Foto: Tore Ulrik Bratland/Dagbladet. Vis mer

- Det handler litt om det vi har snakket om, at vi vil sette fokus på noe av det som har vært diskusjonen utenfor banen. Det er guttene også interessert i, og jeg går foran som et godt eksempel, sa Solbakken til TV 2.

Solbakken foran som et godt eksempel. Resten av landslagsguttene var iført samme t-skjorte både når de varmet opp før kampen og under nasjonalsangen rett før avspark.

Norge møter Tyrkia i neste kvalifiseringskamp førstkommende lørdag. Der varsler Solbakken både andre spillere og en annen formasjon.

- Det blir en manndomsprøve, understreker han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer