Godnatt, Lukkøye

KØBENHAVN (Dagbladet): - Jeg er bare så vanvittig glad og lettet, sier Hansvoll til Dagbladet. Og jeg takker Harald Skog (treneren) fordi han har fått meg til å skjønne hva som skal til. - Uten Haralds hjelp hadde ikke dette gått.

Mamma Sonja stormet ringen da Lukkøye gikk i gulvet for siste gang. Og den som ble mest overrasket var Thomas Hansvoll. For Lukkøyes banemann visste ikke at moren hans satt oppe på tribunen i KB-hallen.

Og ikke ville han vite det.

- Jeg har ikke sett Thomas bokse siden han ble norgesmester som amatør, sier mor Sonja Hansvoll. - Jeg har ikke våget. Men hit måtte jeg fordi jeg hadde en god følelse. Nå skal jeg se tittelkampen som kommer også, sier hun.

Vurderer alle tilbud

Før kampen sa Thomas Hansvoll at han ikke visste om Lukkøye-fighten ble hans siste. I går kveld bestemte han seg for å ta det som kommer. Og tilbudene ligger der - både til EM- og VM-kamp.

- Jeg skal vurdere alle tilbud før jeg tar en avgjørelse, sier Hansvoll.

Men hva skjedde? Og hvordan opplevde han Lukkøyes endelig fall? Og hvor fikk han det fra sånn helt plutselig?

Thomas Hansvoll sier:

- Jeg traff helt vanvittig. Der og da visste jeg at han aldri kom til å reise seg. Og samtidig som jeg er overlykkelig for seieren, er det litt trist at det er slutt for Ole. Det var tross alt han som fikk meg til å bli proffbokser.

- ?

- Da Ole ble proff i - 92, oppfattet jeg min egen amatørkarriere som døv og uvesentlig. Det var ikke ikke noe gøy å være amatør. Og så tok jeg etter hvert sjansen. - Og her er jeg.

Så fort som mulig

- Jeg har alltid visst at bare jeg får det ut så slår jeg like hardt som noen, fortsetter Thomas Hansvoll. - Og i denne kampen fungerte både timingen og den planen jeg hadde lagt. For jeg hadde bestemt meg for at første runde skulle være den siste, andre runde den siste og eventuelt tredje runde den siste.

- Det skulle ikke bli noen lang kamp. Jeg ville ikke gjøre det komplisert.

Da mamma Sonja endelig får gitt sønnen en klem langt der inne i laurbærkransen - en times tid etter fighten - har Hansvoll roet seg ned. Han ser ikke ut til å ha bokset i det hele tatt.

- En stor dag for oss, sier Sonja Hansvoll. - Det er litt rart å tenke på at det er 16 år siden jeg kjørte Thomas til hans første boksetrening. For se hvor han er nå - han har slått ut Lukkøye.

Thomas Hansvoll nærmeste framtid handler om ferie med samboeren. Etter det er det rett tilbake i trening. Noe annet får han ikke lov til av Harald Skog.

- Jeg skal ikke slippe meg langt ned. Nå vet jeg hva som skal til. Men nå vil jeg ha ferie. Og en pils med gutta.

DET SISTE SLAGET: Thomas Hansvoll får inn en solid venstre hook og setter en definitiv stopper for Ole Klemetsens karriere som proffbokser.