SKUFFET: Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SKUFFET: Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Godset-BP sjokkert over egen defensiv: - Vi ble smadra av Molde

Planen var god da Strømsgodset mente de kunne slå Molde. Det var utførelsen som var helt håpløs.

• Molde-Strømsgoset 4-2 (3-0)

MOLDE (Dagbladet): Den første kontringen kom etter drøye to minutter og viste tydelig hvilke rom Molde skulle angripe. Da den andre ga 1-0 etter sju minutter (Fredrik Gulbrandsen) var det nesten sjokkerende at Strømsgodset ikke hadde lært. Og da det samme gjentok seg fem ganger de første 25 minuttene var det smått utrolig.

Som om Strømsgodset hadde som plan å bli kontret i senk.

- Vi skulle presse høyt og det gjorde vi, sier Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen.

- Men vi tok ikke returløpene da vi mistet ballen. Og derfor ble vi egentlig smadra den første omgangen.

- Og det skuffer meg veldig.

Fordi:

- Gjenvinninger, andreballer og returløp - det er jo det vi egentlig er gode på. Det er med det i spillet vi kom hit uten tap på åtte kamper. Men så gjør vi ingenting av det vi skal og blir rundspilt før pause.

- Dette må jeg hjem og analysere grundig.

Strømsgodset var ikke spesielt gode en mot en i egen boks heller. Før pause var de veldig ofte nummer to. Og hadde det ikke vært for en god Espen Bugge Pettersen ville det stått 5-0 før Strømsgodset kunne redusere første gang i andre omgang.

Så brutalt var det.

- Vi skal fortsatt være Strømsgodset og angripe med backene våre, men vi er nødt til å bli smartere, sier Godset-treneren. - Sånn sett kan du si at vi lærte mye av denne kampen. For vi kommer ikke til å gå med begge backene samtidig i framtida. Vi kan ikke fortsette sånn.

- Har dere overvurdert dere selv?

- Jeg vet ikke. Men jeg trodde vi var bedre enn det vi viste i denne førsteomgangen. Så kanskje vi var naive - det er i hvert fall tydelig at vi sliter defensivt.

- Jeg har fått en del å tenke på etter denne kampen.

 

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.