DANSET SEG TIL SEIER: Godset-spillerne vartet opp med et spontant dansenummer da Ola Kamara headet inn 3-1 på Marienlyst.Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
DANSET SEG TIL SEIER: Godset-spillerne vartet opp med et spontant dansenummer da Ola Kamara headet inn 3-1 på Marienlyst.Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer

Godset danset seg til ny hjemmeseier

- Dette var årsbeste, konstaterer Deila.

|||DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset - Start 3-1.

Strømsgodset har tatt full pott på sitt eget gress så langt i år. For med ni hjemmeseirer på rad, har «Gamle Gress» virkelig blitt en festning.

Start er et lag, som ut i fra tabellposisjon og to brennheite spisser, skal være et lag som skal kunne gi Godset problemer. Men i kveld fikk aldri Strømsgodset de store vanskelighetene.

Til det var gjestene for tafatte.

Start sleit med å skape de virkelig store sjansene og lite bevegelser fra midtbanen, gjorde arbeidsforholdene til resten av lagkameratene vanskelig.

- EKSTRA SPESIELT: Godsets vikariende kaptein Glenn Andersen har en fortid i Start. Det hindret imidlertid ikke sørlendingene i å score mot gamleklubben for andre år på rad på Marienlyst. Foto: Digitalsport
- EKSTRA SPESIELT: Godsets vikariende kaptein Glenn Andersen har en fortid i Start. Det hindret imidlertid ikke sørlendingene i å score mot gamleklubben for andre år på rad på Marienlyst. Foto: Digitalsport Vis mer

Det utnyttet Godset.

- Dette var årsbeste. Gutta er seriøse og har en enorm entusiasme på banen. Jeg har aldri sett noen løpe så mye i løpet av 90 minutter, sier Godset-trener Ronny Deila.

Andersen straffet gamleklubben
Hjemmelaget vant flest baller på midtbanen og skapte trøbbel for Start. Gjestene ble trukket langt tilbake på banene og gav bort altfor mange cornerer. Sistnevnte ble avgjørende på Marienlyst. For to av hjemmelagets tre mål, kom netttopp på cornere.

En tidligere Start-spiller for kvelden kledd i blå drakt med hvite striper, utnyttet markeringssvikt kort tid etter at Terje Hauge blåste i gang kampen.

Etter bare fem minutter fikk Strømsgodset sin første corner.  Lars Christopher Vilsvik la inn til en umarket Glenn Andersen, som enkelt trillet ballen bak en sjanseløs Kenneth Høie i Start-målet. 

- Det er alltid litt ekstra å score mot Start. Noen kamper i året er ekstra morsomme. Dette er en av dem, konstaterer en fornøyd Godset-kaptein, som var blant banens dominerende aktører.

EFFEKTIV: Christer Kleiven har ikke mange avslutninger i årets Tippeliga, men Start-spilleren er effektiviteten selv foran mål. Mot Godset kom seriemål nummer seks.Foto: Digitalsport
EFFEKTIV: Christer Kleiven har ikke mange avslutninger i årets Tippeliga, men Start-spilleren er effektiviteten selv foran mål. Mot Godset kom seriemål nummer seks.Foto: Digitalsport Vis mer

Kleiven-fulltreffer
Gjestene fra Sørlandet tok over kampen etter hvilen og utlignet til 1-1 etter 54 minutter.

Christian Bolaños flikket ballen elegant videre til Christer Kleiven som banket ballen utagbart inn i det lengste hjørnet. Det var Kleiven sitt sjette mål så langt i sesongen.

Men nærmere kom aldri gjestene.

Nodkvelle-perle
Strømsgodset svarte sju minutter senere. 

Fredrik Nordkvelle tråklet seg igjennom et passivt Start-forvar. Aleine mot sisteskansen Høie, holdt 24-åringen hodet kaldt og sendte vertene i ledelsen på vakkert vis.

KUNSTMÅL: Ronny Deila stemplet Fredrik Nordkvelles mål som et kunstverk.Foto: Digitalsport
KUNSTMÅL: Ronny Deila stemplet Fredrik Nordkvelles mål som et kunstverk.Foto: Digitalsport Vis mer

- Et kunstverk av en scoring, skryter Deila.

Godset var virkelig farlige på cornerene sine. Gang på gang lagde sørlendingene unødvendige hjørnespark.  Og på den åttende corneren, fikk Strømsgodset nok en nettkjenning.

I det det 66.minutt hang Ola Kamara høyest etter et perfekt slått corner av Jo Inge Berget. Kantspilleren pannebrasket ballen knallhardt i nettmaskene og fastsatte sluttresultater til 3-1.

Selv om Godset til slutt vant komfortabelt, hadde Deila også noen rosende ord til ettermiddagens motstander.

- Start er det beste laget vi har møtt her hjemme, men vi vinner likevel fullt fortjent, sier Godset-sjefen.

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset har tatt full pott på sitt eget gress så langt i år. For med ni hjemmeseiere på rad, har "Gamle gress" virkelig blitt en festning. Start er et lag  som ut i fra tabellposisjon og to brennheite spisser,  skal være et lag som skal kunne gi Godset problemer. Men i kveld fikk aldri Strømsgodset de store vanskelighetene. Til det var gjestene for tafatte.Start sleit med å skape de virkelig store sjansene og lite bevegelser fra midtbanen, gjorde  arbeidsforholdene til resten av lagkameratene vanskelig. Det utnyttet Godset.


Hjemmelaget vant flest baller på midtbanen og skapte trøbbel for Start. Gjestene ble trukket langt tilbake på banene og gav bort altfor mange cornerer. Sistnevnte ble avgjørende på Marienlyst. For to av hjemmelagets tre mål, kom netttopp på cornere.En tidligere Start-spiller for kvelden kledd i blå drakt med hvite striper, utnyttet markeringssvikt kort tid etter at Terje Hauge blåste i gang kampen.

Etter bare fem minutter fikk Strømsgodset sin første corner.  Lars Christopher Vilsvik la inn til en umarket Glenn Andersen, som enkelt trillet ballen bak en sjanseløs Kenneth Høie i Start-målet.  Kleiven fulltreffer

Gjestene fra Sørlandet tok over kampen etter hvilen og reduserte til 1-1 etter 54 minutter. Christian Bolanos flikket ballen elegant videre til Christer Kleiven som banket ballen utagbart inn i det lengste hjørnet. Det var Kleiven sitt sjette mål så langt i sesongen.


Men nærmere kom aldri gjestene.


 

Strømsgodset svarte sju minutter senere.  Fredrik Nordkvelle tråkket seg igjennom en passivt Start-forvar. Alene mot sisteskansen Høie, holdt 24-åringen hodet kaldt og sendte vertene i ledelsen.


Godset var virkelig farlige på cornerene sine. Gang på gang lagde sørlendingene unødvendige hjørnespark.  Og på den åttende corneren, fikk Strømsgodset nok en nettkjenning.
I det det 66.minutt hang Ola Kamara høyest etter et perfekt slått corner av Jo Inge Berget. Kantspilleren pannebrasket ballen knallhardt i nettmaskene og fastsatte sluttresultater til 3-1.