Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Godset dro i land seier med ni mann på banen

To røde kort da Keita sikret seier mot Sandnes Ulf.

• Strømsgodset - Sandnes Ulf 2-1

(Dagbladet): Strømsgodset vant 2-1 hjemme mot Sandnes Ulf og svarte både Molde og RBK som vant i helgas serierunde.

Scoringer av Stefan Johansen og Muhamed Keita sørget for at drammenserne har en luke på fire poeng ned til jagende Molde.

UTVIST: Etter denne taklingen fikk Kim André Madsen sitt andre gule kort og ble utvist midt i den andre omgangen.
UTVIST: Etter denne taklingen fikk Kim André Madsen sitt andre gule kort og ble utvist midt i den andre omgangen. Vis mer

Godset avsluttet kampen med ni mann på banen etter at både Kim André Madsen og Razak Nuhu fikk rødt kort i andre omgang.

- Det var deilig å dra med seg tre poeng. Spesielt med to røde kort, og det føles litt urettferdig det siste. Det var en reaksjon. Han (Rezak Nuhu) dytter, men Sandnes Ulf-spilleren overspiller. Det er ikke sportslig gjort, sier Strømsgodset-keeper Adam Larsen Kwarasey til TV 2.

- Dette var jævlig dårlig. Vi skapte alt for lite med både én og to spillere mer, sier Sandnes Ulf-spiller Aksel Berget Skjølsvik til TV 2 rett etter kampen.

TAKKET FANSEN: Kim André Madsen takker fansen på Marienlyst rett etter utvisningen i 2. omgang. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TAKKET FANSEN: Kim André Madsen takker fansen på Marienlyst rett etter utvisningen i 2. omgang. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Sandnes Ulf-trener Asle Andersen var fornøyd med eget lag - til tross for tap.

- Jeg er først og fremst med den heroiske innsatsen guttene legger ned. Vi står på i to ganger 45 og er veldig nær å få med oss poeng fra Marienlyst, og det er sterkt. Jeg er veldig godt fornøyd med moralen og innsatsen til guttene i dag, sier Andersen.

Lettet Deila
Nuhu ble utvist i sluttminuttene etter en dytt mot Sandnes Ulf-spiller Steinthor Thorsteinsson.

- Jeg skjønner lite av at Steinthor (Thorsteinsson) får gult kort når deres spiller får rødt. Det var temperatur og det var hett utpå der. Vi hadde våre muligheter, men var ikke gode nok, sier Andersen.

Ronny Deila så to egne spillere bli utvist, og vil gjerne se flere repriser av det røde kortet til Nuhu.

- Jeg synes vi står bra og slipper til lite selv om vi blir redusert til ni mann. Det er sånn som kan skjer. Jeg må se situasjonene om igjen. Den til Kim André er to greie gule kort, så det er greit. Den siste tror jeg ikke det var Razak som var involvert der, sier Godset-sjef Ronny Deila.
- Jeg er glad det holdt inn, og synes vi sto på godt. Det er bra. Det høres litt cocky ut nå, hehe. Det er vinnervilje i denne gjengen, og det viser vi i dag, sier Deila.
Stefan Johansen scoret 1-1-målet med en frisparkperle.
- Han var god, skikkelig god. Han har tatt helt enorme steg. Det er kjempemoro. Han er vår Pirlo, sier Deila.
Sjokkstart av Sandnes Ulf
Det var en tett og jevn åpning på kampen i Drammen - og gjestene fra Sandnes Ulf tok ledelsen etter ti minutter.

Et innkast ble kastet inn i feltet, og Tommy Høiland fikk til en brukbar heading på mål. Keeper Adam Larsen Kwarasey måtte gi retur. Vegard Aanestad var på rett sted til rett til og banket inn 0-1 fra kloss hold.

GODSETS PIRLO: Godsets Stefan Johansen blir av trener Deila omtalt som Strømsgodsets Andrea Pirlo. Her er han i duell med Steinthor Thorsteinsson.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
GODSETS PIRLO: Godsets Stefan Johansen blir av trener Deila omtalt som Strømsgodsets Andrea Pirlo. Her er han i duell med Steinthor Thorsteinsson. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Etter scoringen tok Strømsgodset kontroll, og etter 26 minutter utliknet Godset-talentet Stefan Johansen.

Mohammed Keita skaffet laget frispark på 20 meter, og Johansen la ballen muren og i hjørnet bak en sjanseløs keeper Bo Andersen.

Dermed sto det 1-1 til pause på Marienlyst.

Keita banket inn 2-1
Etter pause fortsatte hjemmelaget å styre spillet og 50 minutter var spilt da Muhamed Keita dro seg fint forbi en forsvarspiller inne i feltet og banket inn 2-1 fra ti-elleve meter.

BORTEJUBEL:Vegard Aanestad (t.v.) jubler etter å ha scoret Sandnes Ulfs mål.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BORTEJUBEL:Vegard Aanestad (t.v.) jubler etter å ha scoret Sandnes Ulfs mål. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Sandnes Ulf klarte ikke å slå tilbake - selv om Strømgodsets Kim André Madsen ble utvist etter 64 minutter og Razak Nuhu fikk direkte rødt etter en dytt etter 87 minutter.

Laget fra Drammen opprettholder den gode formen, og står med sju strake kamper i Tippeligaen uten tap.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media