Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Godset har bare betalt for to av disse spillerne

Leder Tippeligaen - nesten uten å bruke penger.

TO AV ELLEVE: Bare to av disse spillerne (Anders Å. Konradsen og Alexander Aas) har Godset betalt penger for. Bak fra venstre: Kim Andrè Madsen, Anders Ågnes Konradsen, Alex, Adam Larsen Kwarasey, Peter Kovacs og Lars Christopher Vilsvik. Foran fra venstre: Muhamed Keita, Mounir Hamound, Lars Iver Strand, Stefan Johansen, Øyvind Storflor. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
TO AV ELLEVE: Bare to av disse spillerne (Anders Å. Konradsen og Alexander Aas) har Godset betalt penger for. Bak fra venstre: Kim Andrè Madsen, Anders Ågnes Konradsen, Alex, Adam Larsen Kwarasey, Peter Kovacs og Lars Christopher Vilsvik. Foran fra venstre: Muhamed Keita, Mounir Hamound, Lars Iver Strand, Stefan Johansen, Øyvind Storflor. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

TIPPELIGAEN I DAG: Følg Molde - Viking direkte i Dagbladets livestudio fra kl. 1900.

(Dagbladet): Strømsgodset har bare brukt fire millioner kroner på spillerkjøp siden 2007. Likevel ligger drammenslaget på topp i Tippeligaen foran økonomiske storklubber som Molde og Rosenborg.

- Jeg tenker at vi har vært flinke til å hente unge, spennende spillere og utvikle disse. Vi har vært opptatt av det fremfor å hente ferdigvare. Hvis vi skal slåss med Rosenborg, Molde og resten av toppklubbene i forhold til økonomi, får vi spillere i alderen 25-35 fra femte og sjette hylle. Da har du ikke en sjanse til å hevde deg. Vår eneste mulighet til å spise kirsebær med de store er at vi får inn unge talenter og bygger de opp til å bli toppspillere i Norge, sier Ronny Deila til Dagbladet.

På bildet ser du ti av spillerne som startet forrige seriekamp mot Sandnes Ulf. I tillegg er kaptein Alexander Aas, som måtte stå over kampen på grunn av tre gule kort, med på bildet.

Ni av disse spillerne ble hentet gratis til Drammen. Med unntak av Anders Ågnes Konradsen har ikke Strømsgodset betalt overgangssum for en spiller siden Joel Riddez ble hentet fra Örebro i 2007.

Stolt Alexander Aas kom fra Odense i 2007 for rundt to millioner kroner. Da var ikke Ronny Deila hovedtrener i klubben.

- Jeg er veldig stolt over måten vi har jobba på, og at jeg har fått være med på dette. Jeg elsker å jobbe på denne måten. Jobbe med unge spillere, og utviklingen av disse. Og det å jobbe med en ambisiøs spillestil som er underholdende for publikum, sier Deila.

Treneren har vist at det er mulig å lykkes sportslig, selv med lave forutsetninger og få midler til spillerkjøp.

- Det signalet jeg håper dette gir er at alt dreier seg om læring. Vi må kutte ut resultattenkingen, i breddefotballen spesielt. Det er alt for mye kortsiktig resultattenking i Tippeligaen og hverdagsfotballen i Norge. Kortsiktige begrensninger er ødeleggende på sikt, sier Deila.

Ikke overrasket Han er ikke særlig overrasket over at Strømsgodset troner øverst i Tippeligaen. Deila har alltid hatt troen på sin fotballfilosofi og det klubben hans driver med.

- Det er det som er litt gøy med fotballen da. Se på RBK som ikke klarer å holde på spillerne sine. Kontinuitet er nøkkelen for å skape resultater. Molde er det laget som har størst forutsetninger for å bygge noe ute i Europa. For det er umulig å bygge et lag uten å beholde de beste spillerne, sier Deila.

Han er likevel ikke misunnelig på Ole Gunnar Solskjær og Jan Jönsson som har større midler til spillerkjøp.

- Nei, egentlig ikke. Det er selvfølgelig slik at jeg blir glad i spillerne man jobber med, så det er trist å miste dem, sier Deila.

Overpresterer Sportslig leder Jostein Flo har hele tiden hatt en intensjon om å hente inn neste generasjons-spillere. Strømsgodset har vært tvunget til å tenke alternativt etter mange år med stort underskudd.

- På de seks årene siden vi var nære konkurs i 2005, har vi solgt spillere for mellom 22-24 millioner kroner, og kjøpt spillere for mellom to og fire millioner kroner. I A-stallen har vi blant annet 12-13 spillere mellom 18-22 år som primært har blitt hentet som Bosman-spillere, sier Flo.

Han mener at det ikke bare er midler som betyr noe om et lag skal lykkes, selv om det er en sammenheng.

- Det sier at ut fra kapitalen så overpresterer vi sportslig sett. I tillegg har Deila utviklet seg til å bli en meget god trener. Det er en viktig faktor. Vi har fått mye skryt, men om fire uker kan vi få kritikk, sier Flo.

Resultatene i Tippeligaen svinger som kjent veldig. Flo mener det er alt for tidlig å snakke om seriegull. Han er samtidig realistisk med tanke på hvor klubben ligger i forhold til de største klubbene i Norge.

- Det er viktig å stikke fingeren i jorda. Hvor store er vi? Hvilken økonomi kan vi oppnå? Skal vi være bedre enn Molde og RBK sportslig, må vi sammenlikne oss med de økonomisk, sier Flo til Dagbladet.

LEDER TOPPLAG: - Vi har vært flinke til å hente unge, spennende spillere og utvikle disse. Vi har vært opptatt av det fremfor å hente ferdigvare, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila.
Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet.
LEDER TOPPLAG: - Vi har vært flinke til å hente unge, spennende spillere og utvikle disse. Vi har vært opptatt av det fremfor å hente ferdigvare, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media