TREMÅLSHELT: Mustafa Abdellaoue scoret alle Strømsgodsets tre mål i NM-semifinalen mot Lillestrøm. Foto: Bildbyrån
TREMÅLSHELT: Mustafa Abdellaoue scoret alle Strømsgodsets tre mål i NM-semifinalen mot Lillestrøm. Foto: BildbyrånVis mer

Strømsgodset klare for cupfinale etter Mos-trippel

Godset-helten forklarer den ekstreme forvandlingen: - Tillit er viktig

Mustafa «Mos» Abdellaoue scoret like mange mål på én omgang mot Lillestrøm som han har gjort i løpet av hele sesongen i Eliteserien.

DRAMMEN (Dagbladet): - Dette var utrolig deilig. Personlig setter jeg dette høyt. Det har vært en tung sesong, både for meg og laget, sier Mos til Dagbladet.

Han ble Strømsgodsets store helt i NM-semifinalen mot Lillestrøm med tre scoringer i 3-0-seieren, og det naturlige midtpunktet i mixed zone da spillerne møtte pressen etter kampen.

Men det har vært flere negative enn gode opplevelser for Mos i år. Marcus Pedersen har vært Godsets soleklare førstevalg på topp. Dermed har Mos, Eliteseriens toppscorer i 2011, blitt henvist til benken.

- Det har vært tungt i år personlig, men sånn er det noen ganger. Jeg har lyst til å spille. Jeg kom fra Aalesund før sesongen og gjorde det bra der. Det har gått bra på trening her i Godset. Når jeg ikke har fått spille har jeg blitt forbanna. Alle vil jo spille.

At det gikk bra i Aalesund er helt riktig. 16 mål for de oransje i 2017 holdt til tredjeplass på toppscorelista i Eliteserien. Året før ble det 2. plass på samme liste etter 13 Mos-mål.

- Hjelper ikke å sutre

I år har han ikke vært i nærheten av samme antall mål. Tre scoringer er fasiten på 21 seriekamper. I 14 av disse kampene har han kommet inn.

Mot Lillestrøm scoret han altså like mange mål på én omgang som han har gjort i Eliteserien i år.

- Det har blitt mindre spilletid enn jeg trodde, men det hjelper ikke å sutre. Jeg har stått på og prøver å ta vare på de sjansene jeg får. Som spiss har tillit mye å si. Det gjør at du klarer å prestere bedre, sier Mos.

Det første målet mot Lillestrøm kom etter et lekent forarbeid der han var ekstremt rolig i 16-meteren, før han til slutt banket ballen i mål. Scoring nummer kom på et straffespark like etter, før hat tricket var komplett da han satte en retur i mål like før slutt.

- Mos er en ærlig fotballspiller. Han har ikke spilt alle kampene i år, men møter opp hver eneste dag for å bli bedre. Å få han og ballen inn i boks er lurt av oss, sier Bjørn Petter Ingebretsen.

Nå som spisskonkurrent Marcus Pedersen er ute resten av sesongen med en skade, er det selvsagt at Mos starter på topp. Trener Ingebretsens andrevalg som spiss nå er faktisk Marcus Pedersens lillebror, Sebastian (19).

ELITESERIEN 2018: Dagbladet Endre Lübeck, Morten Pedersen, Thomas Berntsen, Erling Knudtzon og talentspeider Stig Marius Torbjørnsen tipper hvordan det går i Eliteserien 2018.Vis mer Vis mer

- Det er vanskelig å si hvorfor det løsnet i dag. Men å få tillit over tid for en spiss er viktig, gjentar Mos, og legger til:

- Jeg jobber og kjemper egentlig like hardt hele tiden, uansett. Treningene mine har ikke vært dårlige selv om jeg vet at jeg spiller neste kamp eller fordi Marcus er skada.

Første cupfinale

I 2008 scoret Mos' bror Mohammed «Moa» Abdellaoue to mål da Vålerenga slo Stabæk 4-1 i cupfinalen. Brødrene Abdellaoue har snakket mye sammen om den mest besøkte klubbkampen i Norge, som regnes som det største du kan oppleve som fotballspiller her til lands.

Nå skal yngstebror Mos spille sin første cupfinale på Ullevaal stadion.

- Han har sagt at det er det sykeste han har opplevd i Norge. Det er jo den største kampen man kan få. Jeg gleder meg utrolig mye. Det er noe jeg har hatt lyst til å oppleve. Det er samme for meg om vi møter Start eller Rosenborg, sier Mos.