SALGSOBJEKT: Marcus Pedersen er et av talentene Strømsgodset kan få penger for. Foto:  Kyrre Lien/Scanpix
SALGSOBJEKT: Marcus Pedersen er et av talentene Strømsgodset kan få penger for. Foto: Kyrre Lien/ScanpixVis mer

Godset kan tvinges til spillersalg

Mangler flere millioner.

|||

Strømsgodset risikerer å måtte selge spillere når overgangsvinduet åpner 1. august. Røde tall må dekkes inn i løpet av de nærmeste månedene.

- Det er ingen hemmelighet at vi mangler noen millioner på bedriftsbudsjettet. Det er fordi vi ikke fikk inn den store generalsponsoren vi håpet på, sier daglig leder Erik Espeseth til Drammens Tidende.

Det er ukjent hvor mye SIF mangler. Mangel på generalsponsor skaper utfordringer for drammenserne. I vinter glapp en avtale med Nordea, som ville sikret klubben 4 millioner kroner årlig.

- Spillersalg vil alltid være en del av vårt forretningskonsept. Vi ønsker å utvikle talenter, for deretter å selge dem til større klubber. Pengene brukes til å styrke driften av klubben og utvikle nye talenter. Vår plattform blir fort å være en foredlingsbedrift, uttaler Espeseth videre.

Unggutter som Marcus Pedersen, Lars Sætra og Muhamed Keita bør kunne innbringe millioner i kassen på Marienlyst, men vil samtidig svekke laget etter den solide serieinnledningen.

Strømsgodset har ledige sponsorplasser på ryggen, strømpene og ermene. Bare ryggplassen er trolig verd 1 million kroner. I tillegg gir økte tilskuertall klubben et løft på den økonomiske siden.

- Vi står ved et veiskille, et positivt veiskille. Jeg ser unike muligheter med dette laget, men det er viktig at vi får med oss hele Drammen og næringslivet nå som skipet er på rett kjøl. Senere kan det være for sent, sier sportssjef Jostein Flo til lokalavisen.

(NTB)

?