Godset-keeper overtalte midtbanejuvel til Tippeliga-retur

Abu tilbake i Drammen etter telefon fra Kwarasey.

Strømsgodset - Vålerenga direkte fra kl. 18.00 i fotballstudio.

(Dagbladet.no): Flere fotballeksperter har vært samstemte i sine innvendinger mot årets Strømsgodset-utgave: Klubben har ikke sett ut til å ha fylt tomrommet etter Mohammed Abu (20), som var den ubestridte sjefen på drammensernes midtbane forrige sesong.

I går kunne imidlertid sportslig leder Jostein Flo presentere løsninga. Selv om den er av det kortsiktige slaget, var det trolig den beste supporterne kunne ha håpet på før ettermiddagens møte med Vålerenga:

Mohammed Abu selv, som returnerer til Marienlyst fram til 30. juni i første omgang og er med i troppen til årets første seriekamp på eget kunstgress, melder godset.no.

Overtok Eintracht-avtale Den talentfulle ghaneseren er Manchester Citys eiendom og skrev under på en kontraktsforlengelse til 2014 så seint som i oktober.

Den engelske storklubben har samarbeidsavtaler med flere europeiske klubber, deriblant Godset og Eintracht Frankfurt. Etter at Tippeligaen var ferdigspilt, ble Abu sendt videre til den tyske klubben. 

20-åringen sluttet seg til 2. Bundesliga-laget etter vinterens afrikamesterskap på lån fram til sommeren, Det er dette avtaleforholdet Godset nå har overtatt.

Ingen spilletid Historien om Abus retur til norsk fotball startet forrige fredag, skriver Drammens Tidende.

MIDTBANESJEF: Mohammed Abu (t.v.) tok store steg som fotballspiller gjennom halvannen sesong i Strømsgodset, og var kanskje klubbens beste og mest stabile spiller i fjor. Her i duell med Rosenborgs John Chibuike. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
MIDTBANESJEF: Mohammed Abu (t.v.) tok store steg som fotballspiller gjennom halvannen sesong i Strømsgodset, og var kanskje klubbens beste og mest stabile spiller i fjor. Her i duell med Rosenborgs John Chibuike. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

På vei til hotellet etter 1-2 tapet mot Molde i seriepremieren plukker landslagskollega Adam Larsen Kwarasey opp telefonen og ringer for å høre hvordan det går med kameraten. Abu forteller, som sant er, at han ikke får spille og at situasjonen er vanskelig. Da får Godset-keeperen et innfall og spør om 20-åringen kunne tenke seg å komme tilbake til gjengen han trivdes så godt sammen med i Drammen.

- Det ville jeg gjerne, jeg trivdes så bra i Godset, bekrefter Abu overfor Drammens Tidende.

Hektisk dag Kwaraseys idé krevde innsalg, men til slutt ga 20-åringen etter og tok selv kontakt med Manchester City, Eintracht Frankfurt og Godset med beskjed om at han ville tilbake under Ronny Deilas beskyttende vinger.

Det ene ledet til det andre, og i går morges landet han på Gardermoen før han signerte alle papirer og gjennomførte siste treningsøkt før VIF-kampen.

TOK GREP: En telefonsamtale fra Adam Larsen Kwarasey til Mohammed Abu fikk hjulene til å rulle.Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
TOK GREP: En telefonsamtale fra Adam Larsen Kwarasey til Mohammed Abu fikk hjulene til å rulle.Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer

- Du merket det på alle. Alle er glade for å ha han tilbake, sier Adam Larsen Kwarasey, som ikke vil påta seg æren for at Strømsgodset er betydelig styrket fram mot sommerferien.

Ambivalent Pedersen Abu er ikke den eneste som returnerer til Marienlyst i ettermiddag etter å ha levd en vanskelig profftilværelse i utlendighet. Også Marcus Pedersen er tilbake på sin gamle hjemmebane, om enn i andre klubbfarger.

Den innleide Vålerenga-spissen innrømmer at det trolig kommer til å bli med blandede følelser.

- Det blir spesielt å komme på Marienlyst ja. Jeg gruer meg litt og gleder meg litt, sier Pedersen foran sin første klubbkamp på Marienlyst på snart to år til VIFtv.