TALENT: Lars Cramer er på prøvespill hos Premier League-klubben West Bromwich. Her fra Tippeliga-debuten mot Odd i 2011. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
TALENT: Lars Cramer er på prøvespill hos Premier League-klubben West Bromwich. Her fra Tippeliga-debuten mot Odd i 2011. Foto: Trond Reidar Teigen / ScanpixVis mer

Godset-keeper på prøvespill hos Premier League-klubb

Lars Cramer (21) får sjansen hos WBA.

(Dagbladet): Strømsgodset-målvakt Lars Cramer trener i dag og fram til onsdag med Premier League-klubben West Bromwich Albion.

Etter det Dagbladet forstår er 21-åringen invitert over som en målvakt for framtida på The Hawthorns.

Stort talent Drammens-gutten har flere kamper på aldersbestemte landslag, og er med i Fotballforbundets keeper-prosjekt «Morgendagens keeper 2014». Leder for det prosjektet er tidligere landslagskeeper Frode Grodås. Han er full av lovord om Godset-talentet.

- Lars er en veldig spennende keeper. Han er veldig god på streken, i én mot én-situasjoner og med beina, sier Grodås til Dagbladet.

Ben Foster er soleklart førstevalg på keeperplassen hos West Bromwich, som for øyeblikket innehar niendeplassen i Englands øverste divisjon.

Bak ham er det imidlertid tynnere. Walisiske Boaz Myhill (30) engelske Luke Daniels (25) er de to reservekeeperne.

Andrevalg Cramer har stått seks kamper for Strømsgodset i sesongoppkjøringen, i og med at Adam Larsen Kwarasey (25) har vært opptatt med spill i Afrikamesterskapet.

Kwarasey har nylig signert en forlengelse av kontrakten sin i Strømsgodset som holder han i klubben ut 2014. Det gjør at Cramer må belage seg på mye benkesliting og spill for Strømsgodset 2 i andredivisjon.

Grodås er imidlertid usikker på om West Bromwich er riktig klubb for Cramer akkurat nå.

Må spille fast - Det aller viktigste for Lars er at han får spille fast på et høyt nivå. Det får han ikke i Strømsgodset akkurat nå, så jeg håper han velger en klubb han blir satset på som førstekeeper, sier Grodås som selv har bakgrunn fra Premier League og Chelsea..

Men at det er positivt med et prøvespill for en Premier League-klubb, er ikke keepertreneren til det norske landslaget i tvil om.

- Det er morsomt og inspirerende at de vet hvem han er. Jeg håper Lars tar med seg nye impulser fra besøket, og at han får en del referanser i forhold til toppkeeperne i England, sier mannen med 50 landskamper for Norge.

PS! Cramers kontrakt med Strømsgodset strekker seg ut 2013.