KAN SPILLE FOR GHANA: Strømsgodset-keeper Adam Larsen Kwarasey ønsker å spille for landslaget til Ghana. Det kan bli mulig etter at han nå har fått ghansisk pass, ettersom han ikke har a-landskamper for Norge. Foto: Erlend Aas, Scanpix
KAN SPILLE FOR GHANA: Strømsgodset-keeper Adam Larsen Kwarasey ønsker å spille for landslaget til Ghana. Det kan bli mulig etter at han nå har fått ghansisk pass, ettersom han ikke har a-landskamper for Norge. Foto: Erlend Aas, ScanpixVis mer

Godset-keeperen fikk ghanesisk pass

Adam Larsen Kwarasey vil spille for Ghana.

|||
Strømsgodset-keeper Adam Larsen Kwarasey kan bli ghanesisk landslagskeeper. Han har nemlig fått innvilget ghanesisk pass, melder ABC-nyheter.

Kwarasey har norsk mor og ghanesisk far, og Det ghanesiske fotballforbundet (GFA) har jobbet med å få ham klar for landslagsspill. Fordi GFA søkte som ghanesisk pass for ham, er reglene slik at han også får beholde sitt norske statsborgerskap.

- Dette er gode nyheter for meg og rett og slett glimrende. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg kan tenke meg å spille for Ghana. Nå kan jo det se ut til å gå i orden, sier Kwarasey til ABC Nyheter.

GFA vil sende de nødvendige papirene til FIFA for å få ham spilleberettiget. De håper at han kan ta opp kampen med Blackpools Richard Kingson om keeperplassen på Ghana.

Kwarasey har kun én U21-landslagskamp, men ikke noen opptreden på A-landslaget for Norge. Dermed bør han kunne bli klar for Ghanas stjernegalleri.

Ghana kom til kvartfinale i sommerens fotball-VM, men ble slått ut av Uruguay etter straffesparkkonkurranse.

(NTB)