Godset kjempet seg tilbake mot slitent Rosenborg

Ola Kamara sørget for fortjent hjemmepoeng på Marienlyst.

REDDET POENGDELING: Ola Kamara (th) kom inn som innbytter og sørget for at det endte med poengdeling mellom cupfinalist Strømsgodset og serieleder Rosenborg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
REDDET POENGDELING: Ola Kamara (th) kom inn som innbytter og sørget for at det endte med poengdeling mellom cupfinalist Strømsgodset og serieleder Rosenborg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

||| DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset - Rosenborg 1-1.

Rosenborg lovet å reise kjeringa etter den pinlige cup-exiten mot førstedivisjonslaget Follo tidligere denne uka. Gjestene har vunnet sju av de ni siste bortekampene mot Strømsgodset.

Men på Marienlyst Stadion så det ikke ut som det hadde skjedd mye siden onsdagens sensasjon på Ski stadion.

For Godset var klart best de første 45 minuttene. De blå hadde flere store muligheter og mer trøkk i beina enn gjestene fra Trondheim. Og mange av sjansene til Godset kom på grunn av slurv fra Rosenborg-spillerne.

Hjemmelagets største sjanse kom etter 15 minutter. Alexander Aas fikk stå helt alene på bakerste stolpe. Han stupheadet ballen på blankt mål, men traff ikke godt nok.

Mot spillets gang
Vertene produserte flest sjanser, men manglet det siste lille ekstra for å få ballen over mållinja. Mot spillets gang var det trønderne som tok ledelsen. Da Rosenborg-spillerne sleit med å få til noe som helst på Marienlyst, var det selvfølgelig ringreven Roar Strand som skapte ro hos gjestene.

Målet kom etter en gedigen forsvarstabbe. En stygg feilpasning fra Lars Christopher Vilsvik kom aldri frem til midtstopper Alexander Aas. Lynraske Michael Kleppa Jamtfall snappet ballen og sendte den videre til Steffen Iversen. Sistnevnte la inn til Roar Strand, som elegant og iskaldt styrte ballen over Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey.

Det var 40-åringens tredje mål i årets tippeliga.

- Føler vi var bedre
Etter en jevn andreomgang fikk Strømsgodset endelig uttelling på sjansene sine.

Utligningen kom i det 76. minutt, signert innbytter Ola Kamara. Han hadde vært på banen litt over ti minutter før han fant nettmaskene. Joel Riddez la glimrende inn fra kanten og der dukket Kamra opp og pannebrasket ballen kontant i mål.

- Jeg føler at vi var bedre enn dem. Vi var sultne på å gi dem sitt første tap i tippeligaen, sier Kamara.

Store sjanser
Scoringa førte til et massivt press fra vertene, og Fredrik Nordkvelle var centimetere unna å bli kampens store helt. Innbytteren vippet ballen over Fredrik Winsnes og banket til på halv volley fra 30 meter. Ballen suste i tverrliggeren.

Fem minuttere senere var også Rade Prica nære scoring, men lobben hans traff krysstanga.

Serielederen går dermed på sin niende poengdeling og Vålerenga har mulighet til å komme nærmere trønderne med poeng mot Brann i kveld.

KAN FORTSATT: Roar Strand holdt drøyt 60 minutter mot Strømsgodset. Det var nok til å tegne seg på scoringslista i Drammen.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
KAN FORTSATT: Roar Strand holdt drøyt 60 minutter mot Strømsgodset. Det var nok til å tegne seg på scoringslista i Drammen.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Jeg føler vi skal være fornøyd med ett poeng, sier målscorer Roar Strand.

Også Godset-trener Ronny Deila er fornøyd, tross alt.

- Jeg er veldig fornøyd. Vi var best, men gode lag får med seg poeng på sånne kamper- Vi eier ballen mot et lag som pleier å styre kamper. Det er jeg meget fornøyd med, konkluderer Deila.