Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Godset kjørte over VIF og Martin «Baresi»

- Vi spilte juniorfotball, sier midtstopper Andresen.

TUNG ETTERMIDDAG: Vålerenga måtte gjøre omfattende endringer i forsvarsleddet foran møtet med Strømsgodset. Midtstopper Martin Andresen fikk en vanskelig dag på jobb mot et tent hjemmelag.Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
TUNG ETTERMIDDAG: Vålerenga måtte gjøre omfattende endringer i forsvarsleddet foran møtet med Strømsgodset. Midtstopper Martin Andresen fikk en vanskelig dag på jobb mot et tent hjemmelag.Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Strømsgodset - Vålerenga 3-0.

Spillende Vålerenga-manager Martin Andresen la ei høy list for seg selv da han sendte en tekstmelding til TV 2s studioanker med en oppfordring om «å følge med på Franco Baresi» - noe den munnrappe bergenseren var rask med å dele med tv-seerne.

Med Erik Hagen, Freddy Dos Santos, André Muri og Jarl André Storbæk alle ute med skade eller suspensjon, måtte Andresen trå til på midtstopperplass foran møtet med Strømsgodset i forsvarsfirer ellers bestående av Amin Nouri, debutant Andreas Nordvik og Juan Fuenmayor, som måtte ut med skade.

Mot et heltent Strømsgodset, anført av en utrettelig Marcus Pedersen, fikk Andresen aldri muligheten til å imponere med elegansen, roen og overblikket som kjennetegnet Baresis spill i glansdagene for AC Milan og Italia.

Hjemmelaget hadde ikke vunnet siden 21. juni mot Tromsø, og sto dermed med begge beina i nedrykksstriden. Likevel hadde drammenserne få problemer med å påføre Vålerenga lagets femte strake tap i Tippeligaen. Forskjellen på lagene var dessuten større enn 3-0 skulle tilsi.

- Vi spilte juniorfotball og har en svart dag. Fem strake tap er ugunstig og altfor dårlig. Tidligere har vi vist at vi kan snu motgang og vi prøver å gjøre det allerede torsdag mot PAOK, sier Andresen til NTB.

PÅ ETTERSKUDD: Martin Andresen og Vålerenga sleit med å komme oppi et meget godt Strømsgodset-lag. Her er innbytter Komlan Amewou på vei til å gjøre 3-0.Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
PÅ ETTERSKUDD: Martin Andresen og Vålerenga sleit med å komme oppi et meget godt Strømsgodset-lag. Her er innbytter Komlan Amewou på vei til å gjøre 3-0.Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

Der Andresen var misfornøyd med god grunn, hadde kollega Ronny Deila mye å glede seg over. Etter en tung periode i Tippeligaen framsto Strømsgodset igjen som det solide hjemmelaget drammenserne var tidligere i sesongen.

- Vi er fantastiske i dag og er stolte av prestasjonen vi gjør mot Vålerenga. Jeg tror høstsesongen kommer til å bli kjempemorsom. Men det eneste vi konsentrerer oss om er å holde oss i eliteserien, sier Deila.

Overtidsscoring
Vålerenga var veike og dels duellsky fra første fløytestøt. Det fikk trener Tor Ole Skullerud til å bruke betegnelser som «juniorlag» og «direkte dårlig» om eget mannskap i pausen.

Etter å brukt førsteomgangen på å skyte seg inn, fikk hjemmelaget fortjent uttelling på overtid. Fredrik Nordkvelle fikk brukbart med kraft bak skuddet fra 17-18 meter. Men hadde det ikke vært for at Troy Perkins, hadde det aldri blitt scoring. Den vanligvis pålitelige amerikaneren virket som om han hadde glemt et lite øyeblikk at hankan bruke hendene i eget felt, slapp ballen gavmildt forbi seg.

Ledelsen var fullt fortjent, men både Mattias Andersson, Alfred Sankoh og Marcus Pedersen hadde alle misbrukt muligheter som var vesentlig større.

Rundspilt
På tross av at Skullerud hadde varslet oppvask i garderoben mellom omgangene, fortsatte kampen i samme spor etter hvilen, og Strømsgodset dominerte etterhvert i enda større grad mot et nykomponert og vaklende VIF-forsvar.

Vertene måtte imidlertid vente på uttellingen, slik de måtte før pause, men halvveis ut i omgangen hadde Strømsgodset marginene på sin side.

STORFORNØYD: Strømsgodset-trener Ronny Deila mener laget hans var fantastisk mot Vålerenga.Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
STORFORNØYD: Strømsgodset-trener Ronny Deila mener laget hans var fantastisk mot Vålerenga.Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

Mattias Andersson havnet i et durabelig oppgjør ute på venstresida med Amin Nouri, men begge kamphaner ble stående på beina. Dommer Espen Berntsen lot spillet gå og Andersson gikk seirende ut av duellen.

Den skadeforfulgte svensken fulgte opp med et presist innlegg mot bakre stolpe hvor en umarkert Marcus Pedersen sto parat til å ekspedere ballen i mål til 2-0.

Vålerenga maktet ikke å riste av seg smellen, og på overtid satte innbytter Komlan Amewou spikeren i VIF-kista med en kontrollert avslutning fra 16 meter.

Dermed gikk Vålerenga på sitt femte strake tap i Tippeligaen, og har atter en gang havnet på etterskudd i medaljekampen etter en oppløftende periode før fotballferien.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!