Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sandefjord vant 2-1 mot Strømsgodset

Godset-krisen fortsetter etter tap mot Sandefjord

Strømsgodset tapte 2-1 mot Sandefjord. Nå risikerer drammenserne å havne under nedrykksstreken.

SLITER: Strømsgodset ligger to poeng over nedrykksstreken med én kamp mer spilt. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SLITER: Strømsgodset ligger to poeng over nedrykksstreken med én kamp mer spilt. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er lenge siden Sandefjord har kunnet juble for seier, mens Strømsgodset nærmer nedrykksstriden i Eliteserien for alvor etter 1-2-tapet lørdag.

Til tross for seieren virker Sandefjord fortapte i bunnen av tabellen. De har fortsatt 7 poeng opp til Start, Lillestrøm og Strømsgodset.

Laget har ikke tapt en kamp siden 26. august, men hele fem uavgjorte kamper har ødelagt den store poengfangsten. De fire siste har dessuten endt med 1-1.

Ingen i hvalfangerbyen har derimot gitt opp håpet om fortsatt spill blant de beste, i hvert fall ikke lagets unge spanske trener Marti Cifuentes.

Hjemmelaget fikk en flott start på kampen etter å ha tatt initiativet fra første spark på ballen. Etter fire minutter leverte Mohamed Ofkir fotball fra øverste hylle da han skrudde ballen i krysset til 1-0.

Godset sliter

Strømsgodset har ikke gått seirende fra en seriekamp siden 4-0 over Bodø/Glimt 5. august. Etter det har laget under Bjørn Petter Ingebretsen havnet nærmere og nærmere bunnstriden.

Hvis Lillestrøm og Start tar poeng og Stabæk vinner søndag vil Drammens stolthet ligge på nedrykksplass.

Strømsgodset, med Mustafa Abdellaoue og Marcus Pedersen på topp, hadde en svak åpning av kampen, men laget spilte seg mer inn i kampen og bare en mesterlig redning fra Eirik Holmen Johansen hindret scoring på Pedersens skudd.

Suser

Etter pause ble Tokmac Nguen satt innpå. Han sto bak det meste offensivt for gjestene. Sammen med Pedersen og Mos skapte de bøttevis av muligheter, men enten ordnet Johansen opp eller så gikk skuddet i en Sandefjord-forsvarer.

Sandefjord hadde også gode muligheter til å øke ledelsen sin, men Rufos avslutning gikk rett på Morten Sætra.

Samme mann var derimot framme bare minuttet etter med et lavt skudd som gikk havnet i mål. Dermed fikk gjestene fra Drammen det veldig tungt det siste kvarteret.

Drøye ti minutter før slutt viste Eirik Ulland Andersen sine lagkamerater hvordan det skal gjøres. Han banket inn reduseringen til 1-2 med på en skikkelig suser av en avslutning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!