Godset lagde målfest i generalprøven

Avsluttet seriesesongen med 5-4 mot Lillestrøm.

MÅLFEST: Strømsgodset vant siste test før cupfinalen da de slo Lillestrøm 5-4 på Marienlyst.Foto: Kyrre Lien / Scanpix
MÅLFEST: Strømsgodset vant siste test før cupfinalen da de slo Lillestrøm 5-4 på Marienlyst.Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Strømsgodset - Lillestrøm 5-4.

Sesongkortinnehaverene på Marienlyst har stort sett fått god valuta for pengene denne sesongen.

Det har vært få dødpunkter, og serieavslutningen mot Lillestrøm ble kanskje den mest hendelsesrike kampen av dem alle.

Ni mål - fem til vertene, fire til gjestene - vitner om at Godset er i rute offensivt, men lekk defensivt før neste helgs cupfinale.

Sagt med andre ord: Follo kommer garantert til å få sitt å stri med bakover, men bør absolutt se plenty med muligheter til å skape noe framover mot et rufsete Godset-forsvar, som nesten slapp Lillestrøm inn igjen i kampen på tross av å ha ledet med både to og tre mål i løpet av kampen.

Berget i storslag Jo Inge Berget, som har vært plaget med mye skader denne sesongen, viste prov på klasse i den ene omgangen han spilte da han scoret begge Godsets mål og sørget for tidlig 2-0 ledelse.

- Det var godt å få scoret mål igjen. Vi har en deilig følelse foran cupfinalen, sier Berget, ifølge NTB. 20-åringen er italienske Udineses eiendom, men har tidligere uttrykt ønske for å bli i Drammen også neste sesong.

Bergets optimisme foran lagets første cupfinaleopptreden på 13 år deles av trener Ronny Deila.

-  Jo Inge var tilbake i storslag, og jeg synes vi ser bra ut foran cupfinalen, sier Deila.

Ujah-hattrick I den andre enden av banen viste Anthony Ujah seg som en formidabel trussel i to ganger 45.

UNG MÅLSCORER: 16-åringen Ohi Omoijuanfo (i midten) debuterte i Tippeligaen, og tegnet seg også på scoringslista. Det gjør ham til tidenes yngste målscorer i Tippeligaen.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
UNG MÅLSCORER: 16-åringen Ohi Omoijuanfo (i midten) debuterte i Tippeligaen, og tegnet seg også på scoringslista. Det gjør ham til tidenes yngste målscorer i Tippeligaen. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

Nigerianeren scoret tre av Lillestrøms mål, og var mannen som framprovoserte returen 16-åringen Ohi Omoijuanfo skled i mål. LSK-spilleren, som er født i 1994, fikk sin tippeligadebut fra start i Drammen, og benyttet sjansen til å bli tidenes yngste målscorerer i Tippeligaen noensinne, ifølge TV 2.

Ola Kamara, Lars Christopher Vilsvik og Petar Rnkovic scoret hjemmelagets mål, som virket ytterst komfortable på stillingen 5-2, men det ble smått paniske sluttminutter da Ujah reduserte både én og to ganger. LSK-spissen, var også nær ved å komme opp på 15 seriemål denne sesongen, men ble stoppet av en matchvinnende reaksjonsredning fra keeperinnbytter Lars Stubhaug.

- Jeg ble ikke nervøs på slutten, men jeg synes vi gjorde mange dumme, individuelle feil, mener Deila.

Strømsgodset endte dermed sesongen på en sjuendeplass - deres beste serieplassering siden bronsemedaljen i 1997 - mens Lillestrøm havnet på en 10.-plass, noe som var én plass opp sammenlignet med 2009.