SPILTE MOT GODSET: Dette blir den eneste smaken av internasjonal klubbfotball for Diego Forlan denne høsten: Møtet med Strømsgodset, her ved Anders Konradsen (t.v.) og Alexander Aas. Foto: Kote Rodrigo, EPA/Scanpix
SPILTE MOT GODSET: Dette blir den eneste smaken av internasjonal klubbfotball for Diego Forlan denne høsten: Møtet med Strømsgodset, her ved Anders Konradsen (t.v.) og Alexander Aas. Foto: Kote Rodrigo, EPA/ScanpixVis mer

Godset-møtet koster Forlán Champions League

Får ikke møte CSKA, Lille og Trabzonspor.

(Dagbladet): Diego Forlán fikk gleden av å møte Strømsgodset i Europa League-kvalifisering, og skrøt til trener Ronny Deila av det norske mannskapet etterpå.

Siden den gang har Forlán gått fra Atletico Madrid til Inter fra Milano. Der gledet 2010-VMs beste spiller seg til Champions League-spill. Men det blir det ikke noe av - i alle fall ikke i gruppespillet i høst.

Det viser seg nemlig at Europa League-spillet gjør ham utilgjengelig for Inter før en eventuell åttedelsfinale på nyåret, skriver football-italia.net.

Han får dermed ikke spille de seks oppgjørene hjemme og borte mot russiske CSKA Moskva, franske Lille og tyrkiske Trabzonspor i Champions Leagues gruppe B.

Sint Inter-president Nyheten skal ha kommet som en overraskelse både på Inter og uruguayaneren selv. Ifølge nettstedet er Inter-president Massimo Moratti rasende over oppdagelsen.

Også Forlán selv er skuffet, sier spillerens agent Daniel Bolotnicoff.

- Det var en overraskelse for oss også. Vi antok at han ville kunne spille i gruppespillet i Champions League. Diego ble sint, siden han ønsket å spille i den mest prestisjetunge turneringen med en gang. Men sinnet hans vil omdannes til energi til å spille bra i Serie A mens han venter på utslagningsrundene, sier agenten.

På TV over hele verden Agenten avviser spekulasjoner om at de var klar over regelen og holdt det hemmelig for Inter under forhandlingene.

- Det var ingenting å skjule. Han spilte en internasjonal kamp som ble vist på TV over hele verden. Faktisk spilte han to, siden han var med i begge møtene, sier agenten.

At Inter burde vært klar over reglene selv, er vel ganske opplagt. Om Godset-kampene faktisk ble vist på TV over hele verden er vel noe mer usikkert.

SKRØT TIL DEILA: Forlan var raus med rosen til Godset-trener Ronny Deila etter 2-0-seieren i Drammen. Likevel håpet han nok på enda gjevere europeisk motstand utover høsten. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
SKRØT TIL DEILA: Forlan var raus med rosen til Godset-trener Ronny Deila etter 2-0-seieren i Drammen. Likevel håpet han nok på enda gjevere europeisk motstand utover høsten. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer