Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Godset ødela Mjeldes Tippeliga-comeback

Knuste Start i Drammen.

DÅRLIG VÆR: Men spillet varmet for hjemmefansen på Marienlyst. Alfred Sankoh (høyre) sto for ett av målene i Strømsgodsets seier over Start.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
DÅRLIG VÆR: Men spillet varmet for hjemmefansen på Marienlyst. Alfred Sankoh (høyre) sto for ett av målene i Strømsgodsets seier over Start. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MARIENLYST (Dagbladet): Strømsgodset - Start 3-0 .

Mons Ivar Mjelde er tilbake i Tippeligaen, men den ferske Start-treneren var aldri i nærheten av å stjele med seg poeng i kveldens bortekamp mot Strømsgodset.

Øyvind Storflor, Ola Kamara og Alfred Sankhu sørget, med hver sin scoring, for en fullt fortjent seier til Ronny Deilas svært så hjemmesterke mannskap.

- Det er en veldig godt gjennomført kamp. Spillerne er trygge på hva de skal gjøre. I dag var det morsomt å se på, sier Ronny Deila til Dagbladet om kveldens seier.

Deila er imponert over det laget hans presterer.

- Vi vet at hvis vi spiller opp mot vårt beste så er det ingen lag i Tippeligaen som slår oss. Vi har også en bra bredde i troppen. Det er en klar styrke utover høsten, utdyper Godset-treneren.

Ikke etter planen Før kampen hadde Mons Ivar Mjelde advart fotball-Norge om et lite underholdende bortelag på besøk på en regntung Marienlyst Stadion. Men planen om et defensivt kompakt Start-lag, hissige på overganger og tøff i duellspillet ga aldri uttelling i form av mål.

- Jeg synes vi starter kampen bra. Vi hindrer Godset i å skape sjanser, vi er aggressive, jobber godt. At de får det første målet er rett og slett litt heldig, mener trener Mjelde.  

Mjelde burde likevel være bekymret over måten det kom på. Alltid offensive Glenn Andersen slo inn fra høyre, fant en umarkert Øyvind Storflor, som enkelt kunne plassere ballen forbi Kenneth Høie i Start-målet.

Et klassisk mål av hjemmelaget, mens gjestene viste svært passivt forsvarsspill. 

Klasseforskjell Om ikke forskjellen på lagene var tydelig før pause, ble det åpenbart like etter. Strømsgodset festet et tydelig grep og fikk på ny uttelling kun noen få minutter ut i omgangen. Anders Konradsen sendte en nydelig stikker til Ola Kamara, som minst like nydelig, lobbet ballen over en liggende Kenneth Høie.

Start prøvde å heve seg, men kom aldri nærmere enn Espen Hoffs innleggsforsøk noen minutter etter at hjemmelaget hadde doblet ledelsen. Gjestene hadde nemlig nok med å forsvare seg.

Forsvarsdebutant Amin Nouri, som senest torsdag spilte europacup for Vålerenga, reddet Kim Madsens heading på streken, før Høie igjen måtte plukke ballen ut av nettet.

En god Anders Konradsen fant Alfred Sankoh med et innlegg fra venstre. Sankoh gjorde ingen feil og plasserte ballen sikkert i det høyre hjørnet.

Ville ikke snakke om Europa
Fornøyde Strlmsgodset-fans var tydelig opptatt av mer enn bare dagens kamp. Fredag trakk Ronny Deila og Godset spanske Atletico Madrid i europacupen. Men mens fansen sang om Spania, ville ikke treneren snakke for mye om det.

- Det blir en god test. Vi får vite hvor vi står internasjonalt. Men dere andre får heller tenke på Europa nå. Nå er det Sarpsborg neste, sier Deila før han legger til en aldri så liten advarsel.

- Vi har et ekstra gir inne.

Det var lite som tyde på at Start hadde noe ekstra gir i kveld. Mons Ivar Mjelde var mer opptatt av å tenke fremover.

- Vi detter sammen etter andremålet. Spillerne har de dårlige resultatene i bakhodet. Når vi slipper inn det første så blir de påminnet hvordan det har vært denne sesongen. Vi må bare jobbe fremover, sier den rykende ferske Start-treneren.

Kveldens seier sender Strømsgodset opp på tredjeplass, mens Start nå er helt sist i Tippeligaen.