Godset øyner europacupspill etter Nordkvelle-show

Lekte med Sandefjord.

I FLYTSONEN: Fredrik Nordkvelle og Strømsgodset har omsider begynt å vinne på bortebane. Mot Sandefjord var midtbanemannen svært så delaktig i at drammenserne tok sin tredje seier på fremmed gress på de fire siste forsøkene.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
I FLYTSONEN: Fredrik Nordkvelle og Strømsgodset har omsider begynt å vinne på bortebane. Mot Sandefjord var midtbanemannen svært så delaktig i at drammenserne tok sin tredje seier på fremmed gress på de fire siste forsøkene.Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

|||• Sandefjord - Strømsgodset 0-3.

Strømsgodset øyner medalje og europacupplass etter at Fredrik Nordkvelle (24) holdt lekestue med tabelljumbo Sandefjord i eliteserien søndag.

Drammenserne styrte enkelt til 3-0-seier i hvalfangerbyen og sørget for lagets sjette trepoenger på de siste ni kampene. Strømsgodset har kun gått av banen én gang, mot Odd Grenland for en drøy måned siden, med tap siden begynnelsen av juni.

Før det var laget inne i en helsvart periode med fire tap på rad (Odd Grenland, Lillestrøm, Stabæk og Aalesund).

Bare serieleder Rosenborg (14) og — toer Vålerenga (12) har flere seirer. Både Strømsgodset og Tromsø har vunnet elleve kamper hver i år.

Etter at Krister Aunan ga gjestene ledelsen med et knallhardt skudd da halvtimen var spilt, tok Fredrik Nordkvelle over showet.

Seks minutter etter at annen omgang var sparket i gang, sørget den tidligere Pors-spilleren for kampens prestasjon da han rundet en Sandefjord-forsvarer og keeper Joacim Heier og la på til 2-0.

Scoringen var 24-åringens fjerde i eliteserien denne sesongen, én bak fjorårets målfangst. Nordkvelle kom til flere sjanser, men hadde et lag rundt seg som ikke gjorde mer enn det måtte for å tukte bunnlaget i eliteserien.

I kampens nest siste ordinære minutt tabbet hjemmeforsvarer Olav Zanetti seg ut, og Nordkvelle plukket opp tilbakespillet til keeper.

En enkel pasning til Ola Kamara, og det sto 3-0.

Strømsgodset er på fjerdeplass i eliteserien, bare fire poeng bak treer Tromsø.

(NTB)