Godset på topp etter frisparkperle fra Storflor

40 strake hjemmekamper uten tap.

• Strømsgodset - Aalesund 2-0 (0-0)

DRAMMEN (Dagbladet): Scoringer fra Øyvind Storflor og Thomas Sørum gjorde at Strømsgodset vant 2-0 mot Aalesund, og tok over tabelltoppen i Tippeligaen.

Dagens kampsponsor på Marienlyst var en lokal kjøreskole, og det kunne virke som det var enveiskjøring som stod på menyen. Hjemmelaget dominerte fullstendig, mens Aalesund så ut til å ha glemt å kaste loss fra Color Line.

- I dag er jeg rett og slett kjempestolt av laget. Vi spilte ordentlig godt og tok luven av Aalesund. Vi produserte bra med sjanser, fikk opp tempoet og vant kampen. Det er en stor prestasjon, sa Deila til C More.

Kampens første målsjanse var det Peter Kovacs som fikk. En god Strømsgodset-kontring endte til slutt ute på venstrekanten, hvor Gustav Wikheim slo et innlegg rett i beina på ungareren. Fra kort hold satte Kovacs ballen like utenfor.

Noen minutter seinere var det Lars Sætra som nesten gjorde mål. En Storflor-corner fra venstre traff pannebrasken til Gulskogen-gutten, men dessverre for hjemmelaget ble ballen stoppet på målstreken.

Ineffektive Godset Det var i det hele tatt drammenserne som styrte kampen på Marienlyst i førsteomgang. Etter en drøy halvtime endte en kort corner med nok et Storflor-innlegg. Denne gangen var det Kovacs som fikk muligheten til å heade på kassa, men spissen skallet ballen i tverrliggeren og over.

Aalesunds eneste mulighet i førsteomgang kom tre minutter før pause, da Jo Nymo Matland bøyde et frispark over Godset-muren. På den andre siden vartet imidlertid Adam Larsen Kwarasey opp med en redning som trolig gjorde seg godt på TV da han fistet ballen til hjørnespark.

Dermed stod det målløst til pause. Aalesund-kaptein Jonathan Tollås Nation konstaterte overfor C More at laget hans hadde stått kompakt defensivt. At tangotrøyene var heldige som ikke lå under 0-3 sa han derimot ingenting om.

Rekordung innbytter I starten av andreomgang var det flere offensive fibre å spore hos gjestene fra Sunnmøre. Michael Barrantes viste godt overblikk etter sju minutter, da han slo et tidlig frispark inn i bakrommet hvor Leke James hadde startet. Nigerianeren var delvis presset da han skulle avslutte, noe som gjorde at Kwarasey kom seg i veien for skuddet.

Like etterpå fikk Øyvind Storflor en gyllen mulighet inne i Aalesund-feltet. Kantspilleren sendte i vei et hardt skudd fra skrått hold, men avslutninga ble gikk via en forsvarsspillet og like over målet til Sten Grytebust.

ROLIG DAG PÅ JOBB: Strømsgodset-keeper og kaptein Adam Larsen Kwarasey hadde ikke mye å gjøre mot Aalesund på Marienlyst stadion søndag. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
ROLIG DAG PÅ JOBB: Strømsgodset-keeper og kaptein Adam Larsen Kwarasey hadde ikke mye å gjøre mot Aalesund på Marienlyst stadion søndag. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

Deretter fulgte en lang periode hvor Strømsgodset hadde ballen mye, uten at de klarte å skape noe. Samtidig virket gjestene fornøyde med ett poeng, og forsvarte seg deretter.

Etter 71 minutter ble Peter Kovacs byttet ut til fordel for Martin Ødegaard. Sistnevnte ble dermed tidenes yngste Tippeliga-spiller, med sine 15 år og 118 dager. Det er 142 dager yngre enn Zymer Bytyqi var da han satte den forrige rekorden i 2012.

Storflor-perle Så, med et snaut kvarter igjen å spille, gjorde Øyvind Storflor som han har gjort så mange ganger før. Et frispark fra 22 meter ble elegant ekspedert over muren og inn i krysset bak en flaksende Grytebust. Lettelsen på Marienlyst var til å ta og føle på.

Jan Jönsson tok umiddelbart grep - Sakari Mattila og Tor Hogne Aarøy ble begge satt inn i jakta på utligningsmålet.

I stedet var det Strømsgodset som doblet ledelsen like før slutt. Innbytter Ødegaard fosset framover, dro av en forsvarsspiller og forsøkte et skudd. Ballen havnet hos en annen innbytter, Thomas Sørum, som satte ballen i mål fra ni meter. 2-0 og kampen var avgjort.

Strømsgodset står nå med 40 seriekamper på Marienlyst uten tap.

UTAKBART: Øyvind Storflor sendte Marienlyst til himmels. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
UTAKBART: Øyvind Storflor sendte Marienlyst til himmels. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer