Godset påførte Aalesund sitt første tap siden trenerbyttet

3-1 på Marienlyst.

• Strømsgodset - Aalesund 3-1 (2-0)

(Dagbladet): Aalesund hadde ikke tapt en kamp siden trenerbyttet i slutten av april. Men i dag sa det brått stopp mot et hvasst Strømsgodset.

En redusering i andre omgang tente håp for de oransjkledde fra Møre, men etter at Godset svarte og satte spikern i kista med 3-1, var tapet et faktum.

To annullerte Først satte Lars-Christopher Vilsvik ballen i mål for vertene, men dommer Ken Henry Johnsen annulerte det da en medspiller var i offside.

Det var unge Iver Fossum som kunne sende hjemmelaget foran på Marienlyst. Etter en halvtimes spill kunne han kaldt sette ballen i mål bak Sten Grytebust etter pasning fra Thomas Sørum.

Minutter senere satte vertene ballen i mål igjen - og nok en gang ble det annulert for offside.

3-1: Strømsgodset slo Aalesund 3-1 i en innholdsrik kamp på Marienlyst.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
3-1: Strømsgodset slo Aalesund 3-1 i en innholdsrik kamp på Marienlyst. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Da Thomas Sørum for fjerde gang kunne sette ballen i nettet for Godset, var han også usikker på om han var i offside. Men ikke denne gangen. 2-0.

Fossum-dobbel Aalesund var hakket skarpere etter pause, og hadde to store sjanser som kunne sendt dem inn i kampen igjen.

Og et kvarter inn i omgangen satt den endelig også. Aalesund rullet fint opp, og Akeem Latifu kom fra kanten og satte ballen i mål bak Espen Bugge Pettersen.

Men Iver Fossum kunne sette spikeren i kista med sin andre for dagen. Aalesund hadde kjørt kampen, men Strømsgodset var lynraske i kontring, og Fossum avsluttet mellom beina på en Aalesund-forsvarer, og satte ballen i mål via stolpen.