Godset prøvde og prøvde, men måtte la Sarpsborg ta med seg ett poeng

Gjestene nær ved å stjele alle poengene.

Strømsgodset - Sarpsborg 08 1-1 (1-1)

(Dagbladet): Strømsgodset står kun med én seier så langt denne sesongen, og skulle så gjerne ha tatt tre poeng hjemme mot Sarpsborg.

Til tross for at gjestene framsto slitne etter kamp i midtuka, greide ikke Drammens-laget å sikre mer enn ett poeng.

I sluttminuttene var Godset heldige med at gjestene ikke tok med seg alle poengene.

- Vi er nære ved Amin på slutten. Det er en jevn kamp, og man skal være fornøyd med å ta med seg ett poeng fra Drammen, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke til C More.

Offensivt Sarpsborg Onsdag tok Sarpsborg 08 en solid skalp, da de slo Odd 2-0 på hjemmebane.

Og det var tydelig at laget fra Østfold hadde tatt med seg selvtilliten fra den kampen til Marienlyst i kveld.

Gjestene fra Sarpsborg var ikke langt unna å få en scoring allerede i åpningsminuttene, og åpnet offensivt.

Etter et kvarter tok gjestene ikke ufortjent ledelsen. Anders Trondsen fikk gå med ball på venstresida, og slo inn langs bakken til Kristoffer Tokstad som ventet inne i boksen - som kom seg foran forsvarerne, og flikket ballen inn bak Espen Bugge Pettersen.

Men gjestene fikk ikke ri på ledelsen altfor lenge før Iver Fossum ordnet balanse i regnskapet i det 23. minutt. En dårlig klarering ga Fossum ballen, og 18-åringen fintet seg fri og scoret ved å sende i vei ballen fra 16 meter.

UTLIKNA: Iver Fossum jubler med lagkameratene etter å ha utlikna mot Sarpsborg. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
UTLIKNA: Iver Fossum jubler med lagkameratene etter å ha utlikna mot Sarpsborg. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer

Etter utlikninga var det Strømsgodset som fikk et grep om kampen, og spilte gjestene lavt i banen.

Thomas Lehne Olsen var svært nær ved å sende hjemmelaget i ledelsen etter kluss i Sarpsborg-forsvaret, men heldgivs for gjestene så var keeper Duwayne Kerr med på notene.

Slitne gjester Før pause hang Sarpsborg i tauene, og så ut til å trenge en pause fra det tunge Godset-presset.

Etter pause hang Sarpsborg bedre med enn hva tilfellet var mot slutten av første omgang. Bare sekunder etter at han ble byttet inn, var Peter Kovac nær ved å stange hjemmelaget i ledelsen, men igjen var Sarpsborg-keeperen der han skulle være til rett tid.

Som man så utover i første omgang, så Sarpsborg-laget ut til å ha litt lite med energi utover i den andre omgangen. Det ga Strømsgødset sjansen til å holde på ball, og presse, mens Sarpsborg satset på kontringer.

Gjestene greide å dra ned tempoet i kampen, og i sluttminuttene var Sarpsborg nær ved å stjele med seg tre poeng. Amin Askar fikk gå og gå, men avslutninga gikk i stolpen og ut.

Dermed ble det poengdeling på Marienlyst, og Sarpsborg kan konstatere at de likevel er tre poeng foran Strømsgodset på tabellen.

ETT POENG: Sarpsborgs Kristoffer Tokstad jubler sammen med sine lagkamerater etter 0-1-scoringa mot Strømsgodset. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
ETT POENG: Sarpsborgs Kristoffer Tokstad jubler sammen med sine lagkamerater etter 0-1-scoringa mot Strømsgodset. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer