Godset-seieren som beviser at RBKs 4-3-3-vedtak er meningsløst

Strømsgodset trengte noe ekstra for å slå Start. Det fikk de i pausen av trener Ronny Deila.

DRAMMEN (Dagbladet): De prøvde som de alltid gjør - å spille ut motstanderens etablerte forsvar gjennom å skape overtall ved hjelp mange folk og ditto bevegelser høyt i banen.

Med tre nye spillere på midten ble  det mest balltap og stygge kontringer imot. Og da keeper Adam Larsen Kwarasey gjorde alle drammensere flaue med sin meningløse adferd på Starts første kontringsmulighet (0-1), og Jarl André Storbæk ble parkert da enda et balltap åpnet nye store områder på Strømsgodsets banehalvdel (1-2), var det ikke lenger et spørsmål om Ronny Deila ville ta grep i pausen.

Det handlet utelukkende om hva han ville gjøre.

BEGGE INDRELØPERNE BLE ofret da Godset-treneren bestemte seg for 4-4-2 og en mer direkte spillestil. Sentralt kom Martin Rønning Ovenstad inn som makker til Abu. Men enda viktigere var kameraten den til da isolerte Peter Kovacs fikk på topp — Thomas Sørum.

Som brukte 50 sekunder på å gjøre Ronny Deilas nødvendige grep til en taktisk genial handling.

KONTRINGEN TIL 3-2 med en gang etter pause startet med et brudd midt på egen halvdel og fortalte i hele sin utførelse hva Ronny Deila ønsket av dynamikk mellom sine to spisser. Fra det øyeblikket Gustav Mendoncas store fart dro i gang angrepet startet også de motsatte bevegelsene lengst framme.

Peter Kovacs møtte og fikk ballen feilvendt, Thomas Sørum stakk, og i det øyeblikket Kovacs snudde seg og spilte Sørum fri var Starts midtstoppere tatt med buksene nede.

Resten handlet om det Thomas Sørum er veldig god til.

Avslutningen til scoring.

RONNY DEILA COACHET spillerne sine gode i kveld. Da den velkjente Godset-stilen plutselig ga hjemmelaget de største problemene på Marienlyst stablet han om laget og lot mange lange baller mot en møtende Peter Kovacs skape en helt ny dynamikk i kampen. Og da nedfallet av det den store sterke spissen vant i lufta også ble plukket opp på bakken fikk Strømsgodset det trøkket og det overtaket de ønsket på Starts banehalvdel.

Da Start måtte sjanse framover fikk de i tilleg store rom å kontre i.

16. JUNI 2011 vant Molde (1-0) som siste Tippeliga-lag på Marienlyst. Siden det har Strømsgodset spilt 39 hjemmekamper i serien uten tap. Og evner laget å tilpasse seg nye virkeligheter og problemstillinger slik de gjorde i går kan Rosenborgs Lerkendal-rekke på 44 kamper uten tap (1994-1998) fort bli slått.

OG APROPOS ROSENBORG; Hvis Per Joar Hansen så Strømsgodset-Start på TV, og det er jeg ganske sikker på han gjorde, må det ha slått ham hvor befriende det må være å ikke ha et absolutt spillestilkrav hengende over seg. Målet er jo å gjøre laget man trener best mulig gjennom å gi spillerne best mulige arbeidsforhold. Det var nemlig det Ronny Deila gjorde i denne kampen.

Mon tro om det ikke er noe å tenke på i Trondheim også.