Godset-selvmål på overtid

Vilsvik uheldig i kampen han ikke skulle spilt.

Lillestrøm-Strømsgodset 1-1 (0-0):

LILLESTRØM (Dagbladet): De første 45 minuttene av oppgjøret som avsluttet tippeligarunde 20, er ikke verdt et eneste glimt i kavalkadene fra 2013-sesongen. Pasningene gikk til kast, skuddene gikk over stadiontaket, og spesielt Strømsgodset var langt under den standarden de har vært kjent for de siste åra.

- Jeg synes at vi hevet oss offensivt i annen omgang. Mot slutten ble vi for feige og sto i forsvar. Slike ting må vi lære av. Ett poeng er uansett kjempeviktig i en tøff bortekamp. Jeg er stolt av gutta, sa Ronny Deila til TV 2 etter kampen.

Heller ikke Lillestrøm lyktes med mye offensivt, men de kunne i hvert fall vise til de tre halvsjansene som kom før pause:

Petter Vaagan Moen ble blokkert da han avsluttet Moryke Fofanas gode forspill (22 minutter), Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey var oppe i krysset med nevene da Bjørn Helge Riise kunne scoret et drømmemål (34), mens Erling Knudtzons vinkel ble for vrien da han skulle avslutte etter en løpeduell (38).

Gruppemøte i pausen
Savnet av gulkortsuspenderte Stefan Johansen var merkbart hos drammenserne. Da dommer Tommy Skjerven blåste for pause, samlet Ronny Deila resten av Strømsgodsets trenerteam ved benkeområdet.

Først da samtlige av kampens øvrige aktører for lengst var inne i garderobene, tuslet Deila og hans menn etter. Fortsatt inne i rådslagningsbobla.

Svaret ble å ta ut Muhamed Keita og sette inn Abdisalam Ibrahim. Sammen med byttet kom en klart forbedret Godset-organisering defensivt, og større kontringsvilje offensivt.

Etter et kvarter av andre omgang fikk bortelaget sin første sjanse - og mer trengte de ikke. Øyvind Storflor gjorde som mot Rosenborg sist, han serverte Ola Kamara, som styrte kula i mål på bakerste stolpe. Denne gangen med kneet.

LSK-bombardement
Den teften så Lillestrøm ut til å mangle i går. I hvert fall virket det sånn da de kanarigule traff metallet bak Adam Larsen Kwarasey tre ganger på under et halvt minutt da de jaget poeng mot slutten.

Strømsgodset så ut til å ri stormen av, men moralen LSK viste var enorm, og 1.20 på overtid fikk de en høyst fortjent uttelling:

Adam Larsen Kwarasey bommet da han skal håndtere innlegget, og Lars Christopher Vilsvik - som fikk blomster i Drammen forrige helg, i det alle trodde var hans avskjedskamp for Strømsgodset - var sist på kula.

Uheldig for ham etter en strålende sesong. Men fullt fortjent sett med Lillestrøm-øyne.

UHELDIG PÅ OVERTID: Lars Christopher Vilsvik ble forrige helg takket av som Strømsgodset-spiller. Overgangen til Bundesliga gikk i vasken. Det gjorde seieren mot Lillestrøm også. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
UHELDIG PÅ OVERTID: Lars Christopher Vilsvik ble forrige helg takket av som Strømsgodset-spiller. Overgangen til Bundesliga gikk i vasken. Det gjorde seieren mot Lillestrøm også. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer