SUKSESS: Bjørn Petter Ingebretsen har gjort sine saker godt som Strømsgodset-sjef etter at David Nielsen var ferdig i drammensklubben. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
SUKSESS: Bjørn Petter Ingebretsen har gjort sine saker godt som Strømsgodset-sjef etter at David Nielsen var ferdig i drammensklubben. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Godset-sjefen vil bygge nytt gullag: - Må være tålmodige

Bjørn Petter Ingebretsen.

Strømsgodset er kommet tilbake på vinnersporet etter at Bjørn Petter Ingebretsen erstattet David Nielsen som hovedtrener, men han sier klubben er et stykke unna å kunne bli en utfordrer i gullkampen igjen.

Forventningene til Godset økte i takt med prestasjonene da Ronny Deila tok klubben fra en nedrykkskandidat til et topplag i løpet av få sesonger.

Det hele kulminerte med seriegullet i 2013, men siden da har Deila og flere sentrale spillere forlatt klubben, erstatter Nielsen blitt sparket og målsettingene blitt senket.

Siden Ingebretsen tok over i mai, har det derimot blitt sving på sakene. På fem seriekamper er det blitt fire seirer, og laget er plutselig med i medaljekampen igjen.

- Jeg følte at dersom vi satte ting i system og forenklet en del ting, så ville det få laget til å bli så bra som dette, sa Ingebretsen etter søndagens 4-1-seier mot Viking.

Mot rogalendingene var de ekstremt gjennombruddshissige og spilte med høyt tempo. I store deler av kampen kjørte de over et stillestående Viking-lag.

Kan vinne gull igjen Ingebretsen sier laget har sjansen til å kjempe om medalje i årets serie, men at de også kan ende så langt nede som 10.-plass. Så jevnt er det faktisk, selv om det ikke blir er tema dersom laget spiller som mot Viking.

Per i dag er ikke Strømsgodset en gullkandidat, og det er på mange måter urettferdig å måle Ingebretsen opp mot Deilas fantastiske suksess. Likevel sier treneren at det er mulig å bygge et nytt gullag i Drammen.

- Ja, det tror jeg er mulig, men det vil ta tid. Vi har ikke noe gullag nå, men det hadde vi jo ikke i 2009 heller. Vi brukte tre, fire år på å bygge det opp, og klubben må være så tålmodige igjen. Jeg tror ikke det kan gjøres fort, sier han til NTB.

- Hvilke brikker føler du selv mangler?

- Vi mangler kanskje de aller største toppene. Jeg føler troppen vår er jevnt god, så har vi ingen superstjerner. En superstjerne eller to ville kanskje vært med og gjort det, sier han og humrer.

Ønsker jobben permanent Ingebretsen er fremdeles ansatt på midlertidig basis, men han har i det minste lagt inn en god søknad for å bli ansatt på permanent basis. Han vil gjerne ha jobben, men sier det ikke er verdens undergang om klubben går i en annen retning.

- Jeg har fast jobb i Godset uansett hva de finner på, og skal være i denne klubben samme hva, sier han.

48-åringen var et ukjent navn for de aller fleste da han tok over for sparkede Nielsen i vår.

- Jeg har egentlig ikke hatt mål om å bli hovedtrener før de siste to årene. Etter at vi vant gull, har jeg utdannet meg videre for å kunne bli det. Jeg har alltid likt å jobbe med enkeltspillere, men synes det ble mer og mer spennende etter hvert (å bli hovedtrener), sier han.

(NTB)