TILBAKE PÅ VINNERSPORET: Glenn Andersen (med ryggen til) ble matchvinner da Strømsgodset slo tilbake etter fire strake tap. Serieleder Tromsø ble slått 2-1 på Marienlyst.Foto: Erlend Aas / Scanpix
TILBAKE PÅ VINNERSPORET: Glenn Andersen (med ryggen til) ble matchvinner da Strømsgodset slo tilbake etter fire strake tap. Serieleder Tromsø ble slått 2-1 på Marienlyst.Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Godset slo tilbake mot serielederen

Etter fire strake serietap.

||| DRAMMEN (Dagbladet.no): Strømsgodset - Tromsø 2-1.

Strømsgodset sto med fire strake tap i serien, og trengte desperat en opptur før Tippeligaen tar VM-pause. Ikke verdens enkleste sak når serielederen er på besøk, men Godset klarte å bryte et forsvar som har holdt tett stort sett hele sesongen.

Det startet strålende for hjemmelaget. Etter bare ti minutter dro Marcus Pedersen til på et frispark fra rundt 25 meter. Tromsø-keeper Marcus Sahlman klarte ikke å gjøre annet enn å slå ballen rett ut, og returen tok Øyvind Storflor seg enkelt av. Rett i nettaket og 1-0 til hjemmelaget.

Godset fortsatte å kjøre kampen, men som så ofte før i år var Tromsø dødelig effektive. En klønete inngripen av Lars Christopher Vilsvik førte til straffe og Sigurd Rushfeldt var sikker fra ellevemeteren. Det var storscorerens 16. på 16 kamper mot Strømsgodset, og hans 160. seriemål totalt.

Andersen matchvinner
Kampen fortsatte i samme sporet. Målsjansene var det langt mellom, og det så ut til å gå til pause med uavgjort.

Men fem minutter før hvilen viste hjemmelaget at de også kan være svært effektive. På bare deres andre sjanse stanget Glenn Andersen inn en corner, og Godset kunne ta pause med 2-1-ledelse.

Annen omgang var målløs, selv om Tromsø var best og skapte mest i de siste 45 minuttene. Det betydde at Strømsgodset tok en utrolig viktig seier. Godset-trener Ronny Deila var sjeleglad og lettet etter at tre poeng var sikret.

- Dette var kjempeviktig. Vi har slitt med skader, tynn stall og unge spillere. Vi møter et solid lag med klassespillere på alle plasser, sier han noen minutter etter kampslutt.

- Feilene borte med Aas tilbake
Godset har slitt med det defensive den siste tiden, men med Alexander Aas tilbake var midtforsvaret bunnsolid.

- De unge spillerne våre har et høyt toppnivå, men gjør som regel én eller to store feil i løpet av kampen. Med Aas tilbake blir de dumme, enkle feilene borte, sier han.

- Er det vanskelig å snu en vondt trend med så mange unge spillere?

- Det er en veldig vanskelig utfordring. Du ser mot slutten at de blir redde når konsekvensene blir store. Da klarer vi ikke å holde på ballen, sier treneren.
 
- Nest best i begge bokser
Tromsø-trener Per Mathias Høgmo var veldig fornøyd med det laget viste i første omgang, men sier etter kampen at duelltap innenfor begge sekstenmeterne ble skjebnesvangert.

- Vi er nest best i begge boksene, og det blir avgjørende i dag, sier han.

Laget hadde gått siden slutten av mars uten å tape, og ville ledet serien over sommeren med poeng i Drammen. Rosenborg møter Kongsvinger søndag, og seier der gjør at den regjerende seriemesteren tar over ledelsen i Tippeligaen.