Godset-smell i Sandnes

Deilas menn tapte viktige poeng i gullkampen.

Sandnes Ulf - Strømsgodset 2-1 (1-1)

SANDNES (Dagbladet): Strømsgodset gikk i kveld på sitt andre strake tap, og ble i tillegg utspilt da Sandnes Ulf vant overraskende 2-1.

Serielederen som gjestet Sandnes stadion i kveld var skadeskutt allerede før oppgjøret. Adama Diomande, Thomas Sørum, Gustav Wikheim og Muhamed Keita var alle utilgjengelige for spill.

Situasjonen for trener Ronny Deila ble heller ikke bedre da Lars-Christopher Vilsvik måtte kaste inn håndkleet på oppvarmingen. 

Det var likevel Strømsgodset som styrte det meste innledningsvis. Sandnes Ulf hadde som utgangspunkt å ligge lavt og kompakt og vente på gunstige brudd, men ble også spilt lave av en ballsikkert serieleder. 

Stor mulighet Etter hvert som kampen satte seg, begynte imidlertid Strømsgodset å miste deler av det tidlig opparbeida initiativet.

Hjemmelaget tilrev seg mer ballbesittelse, og produsert også omgangens første store sjanse da FK Haugesund-aktuelle Anel Raskaj tredde Steinthor Thorsteinsson alene med Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey etter 16 minutter.

Islendingen hadde en halv banehalvdel å løpe på, og trodde nok han hadde bedre tid enn det som var tilfellet, for til slutt ble avslutningen blokkert av bortelagets Kim André Madsen.

Rystet serieleder Det var likevel mer i vente fra Sandnes Ulf. Drammenserne var unøyaktige i ankomstfasen, og det førte til flere gode overgangsmuligheter for hjemmelaget.  

Med et kvarter igjen av omgangen, tydet lite på at det var topp og bunn som møttes til kamp.

I det 33. spilleminutt sjokkerte også Sandnes Ulf de tilreisende supporterne fra Drammen.  

En svak klarering av Strømsgodsets Abdisalsam Idrahim endte opp på brystkassen til Henrik Furebotn. Midtbanespilleren la til rette for skudd på ett touch, og sendte avgårde et kremmerhus på det neste. Larsen Kwarasey forsøkte å redde etter beste evne, men måtte raskt innse at han var sjanseløs. 

1-0 til Sandnes Ulf, og gjestene var tydelig rystet. 

Kostbar miss Bare sekunder seinere var vertene nære ved å øke ledelsen. Høyre back Vegard Aanestad kom på et flott løp langs høyresiden, fikk ballen av Zymer Bytyqi og slo perfekt inn til Fredrik Torsteinbø. Angriperen klarte imidlertid ikke å følge opp lagkameratenes glitrende forarbeid, da han avsluttet rett på Godsets burvokter fra fem meters hold.

Den forspilte sjansen skulle vise seg å bli skjebnesvanger like etter, for Strømsgodset var nådeløse da de fikk sjansen til å utligne.

En lang ball mot bakre stolpe ble headet tilbake i feltet av Øyvind Storflor. Der kom Bismark Adjei-Boateng på et sugende løp, og knuste alt og alle da han stanget inn 1-1, som også ble pauseresultatet.

Mens Sandnes Ulf-trener Asle Andersen hadde god grunn til å være fornøyd med det spillerne hans presterte før hvilen, kunne ikke Ronny Deila være helt fornøyd med hvordan omgangen forløp.

Sandnes best Etter sidebyttet var det også hjemmelaget som kom best i gang. Skuffelsen av å ha gitt fra seg ledelsen like før pause så ikke ut til å ha påvirket dem. 

Med hurtig angrepsspill kom de gjennom på kantene gjentatte ganger. Da dommer Trond Ivar Døvles klokke passerte 49 minutter fikk Kenneth Sola en gedigen mulighet til å sende vertene tilbake i føringen. Venstrebacken, som hadde blitt igjen i motstanderens 16-meter etter en dødball, rakk imidlertid aldri å stokke beina før Thorsteinssons knallharde innlegg traff ham.

Andersens genistrek Strømsgodset levde farlig, men det var likevel Sandnes Ulf som foretok det første byttet. 10 minutter ut i omgangen erstattet tidligere Stabæk- og Bryne-spiller Marius Helle stortalentet Zymer Bytyqi. 

SMELL I SANDNES: Strømsgodset Bismark Adjei-Boateng utlikner for Godset som likevel tapte tre poeng i gullkampen.  Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
SMELL I SANDNES: Strømsgodset Bismark Adjei-Boateng utlikner for Godset som likevel tapte tre poeng i gullkampen. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer

Det byttet viste seg nærmest umiddelbart som en taktisk genistrek fra trener Andersens side. 

For med sine første touch på ballen, dro Helle nydelig av Strømsgodsets Jarl André Storbæk, før han i neste sekvens trillet ballen iskaldt i det lengste hjørnet. 

2-1 til Sandnes Ulf, og det var fullt fortjent.

Tamt Godset  Serielederen fra Drammen var iferd med å avgi livsviktige poeng i gullkampen, og Deila var tvunget til å ta grep.

Ut gikk Adjei-Boateng og Thomas Lehne Olsen. Inn kom Iver Fossum og Martin Rønning Ovenstad.

Det hjalp likevel lite, for Sandnes Ulf fortsatte med det aggressive presset, de hurtige overgangene og det ærgjerrige forsvarsspillet. 

Det forventede trykket mot Sean McDermott i Sandnes-buret lot vente på seg. I stedet var det innbytter Helle som fikk en ny god mulighet midtveis i andre halvdel. Denne gangen var det derimot Larsen Kwarasey som gikk seirende ut av duellen.

De siste 20 minuttene fortsatte Sandnes Ulf å kjøre over serielederen.

Både målscorer Helle, Torsteinbø og Thorsteinsson kunne med større hell lagt på til både 3-, og 4-1. Strømsgodset var ikke i nærheten av spillet de har hatt for vane å vise tidligere i sesongen. 

Helt på tampen fikk Peter Kovacs en mulighet til å redde ett poeng, men avslutningen gikk utenfor, og dermed ble det en smått sensasjonell hjemmeseier for Sandnes Ulf. 

LEKTE SEG: Stortalentet Zymer Bytyqi og Sandnes Ulf kjørte over serieleder Strømsgodset.
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
LEKTE SEG: Stortalentet Zymer Bytyqi og Sandnes Ulf kjørte over serieleder Strømsgodset. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer