Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Godset snublet mot Buskerud-rivalen

Hønefoss med gavepakke til Molde. Se høydepunkter.

(Dagbladet): Hønefoss - Strømsgodset 1-1.

Det er ikke mer enn en drøy måned siden Hønefoss fikk en fotballeksjon av de sjeldne da de ble rundspilt og ydmyket av Strømsgodset på Marienlyst stadion.

Lørdag møttes Buskerud-rivalene igjen til det som skulle bli en ganske så annerledes opplevelse for ringerikingene. Serielederen fra Drammen har vært nærmest utilnærmelige på eget kunstgress, men på fremmed kunstig underlag har historien vært en annen.

Begge Godsets bortekamper på kunstgress så langt denne sesongen - mot Aalesund og Odd Grenland - hadde endt i tap. Det gjorde det nesten også i ettermiddag da et effektivt hjemmelag ga Molde en håndsrekning i gullkampen. En sein utlikning signert Øyvind Storflor begrenset imidlertid skadene til maksimalt to poeng tapt.

LEKKERT: Øyvind Storflor reddet ett poeng for Strømsgodset med denne eleganten vippen over Steve Clark.Foto: Anette Karlsen/ NTB scanpix
LEKKERT: Øyvind Storflor reddet ett poeng for Strømsgodset med denne eleganten vippen over Steve Clark.Foto: Anette Karlsen/ NTB scanpix Vis mer

- Vi var det klart beste laget. Hønefoss kjempet som løver og scoret på den ene sjansen de fikk. Guttene jobbet steinhardt og ble slitne på slutten. Det var derfor godt å se utligningen komme, sier Godset-trener Ronny Deila.

Taklingsvegring Godset var det førende laget i store perioder og skapte mer enn nok sjanser til å opparbeide seg en ledelse til Molde på ni poeng før de regjerende mesterne skulle i aksjon mot Sogndal.

Gjestene kunne ha ledet både én og to null da vikarmidtstopper Lars Sætra ble rammet av akutt taklingsvegring i egen 16-meter ni minutter ut i kampen.

En grov pasningsfeil fra Anders Ågnes Konradsen ledet til at Joachim Magnussen fikk fatt i ballen på 25 meter. Instinktivt søkte han etter spissmakker Riku Riski, som fikk relativt fritt leide mot mål av en Sætra som virket livredd for å lage straffespark. Det straffet seg, for finnen satte ballen over hodet på Adam Larsen Kwarasey og i mål.

Drammenserne spilte og spilte og stanget og stanget. Da Peter Kovacs ble nydelig frispilt av Ola Kamara med snaut ti minutter igjen, men nølte så lenge at Rune Bolseth fikk satt inn en sugende takling, tydet det meste på at Godset gikk mot sitt fjerde tap på 18 kamper.

Ambivalent Men med to minutter igjen utviste Ronny Deilas menn den angrepskvaliteten som har kjennetegnet laget i sine beste stunder denne sesongen da Øyvind Storflor satte fart framover med ballen i beina, spilte en liten vegg med Stefan Johansen og kom plutselig aleine med Steve Clark.

Med en lekker chip overlistet han amerikaneren i Hønefoss-buret, og Godset fikk i det minste med seg ett poeng, selv om det var dårlig betalt med tanke på at vertene skapte to målsjanser i løpet av 90 minutter.

- Det var godt å få inn den der. Vi kjører over dem. De drøyer tid på hjemmebane, mens vi kjører på. Vi skal være glade for ett poeng. Samtidig er det kjedelig at det ikke blir tre, men når vi får mål på slutten skal vi være glade for det. Men kampen sett under ett skulle vi hatt tre poeng. Hønefoss jobber godt. De er ikke bedre enn at de må forsvare seg på hjemmebane. Men det er deres måte å spille på, og det har jo gitt dem en del poeng, sier målscorer Storflor.

Seinere lørdag kveld gjorde Molde sin del av jobben, og dermed skiller nå fire poeng mellom nummer én og to på tabellen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media